Kariyer Motivasyon düşüklüğü en büyük düşmanınız

Motivasyon düşüklüğü en büyük düşmanınız

05.04.2013 - 15:21 | Son Güncellenme:

Çalışırken motivasyon kaybı yaşıyorsanız ve bu sizin iş hayatınızı tehlikeye atacak boyutlarak geldiyse önlem almalısınız.

Motivasyon düşüklüğü en büyük düşmanınız

Motivasyonunuz neden düşüyor öncelikle bunu tespit etmeniz gerekir. Sizi tetikleyen ve çalışmaktan soğutan problemleri bulduğunuzda çözüm için adımlar atabilirsiniz. Örneğin sürekli saate bakarak çalışıyorsanız ve normalden fazla mola veriyorsanız hiç bir şekilde verimli çalışmanız mümkün değildir. Dikkat eksikliği yaşıyorsanız bu sizi sürekli hata yapmaya iten bir faktör olacaktır.

Haberin Devamı

Sıkılmadan çalışacağınız iş ortamı için tıklayın..

Bu noktada kendi anti hamlelerinizi oluşturmalısınız. Gürültülü bir ofis ortamı mevcutsa ve müzik dinlemek sizin çalışmanızı etkilemiyorsa sadece bir kulaklık sayesinde çözüm yaratmış olursunuz. Bunun gibi detay çözümler sizi toplamda daha etkin bir çalışmaya yöneltecektir.

Öğle aralarında çok ağır yemek sizi gün boyunca rahatsız edecek ve enerjinizi düşerecek bir etken olabilir. Aç kalmadan bu dengeyi sağladığınızda daha zinde ve zihniniz açık şekilde çalışırsınız.

Her bireyin kendine has özellikleri bulunur burada önemli olan kendi motivasyon kaybınızı nerede yaşadığınızı bulmaktır. Bu konuda çözümleri kendiniz sağlayamıyorsanız mutlaka alanında uzman kişiler yardım almalısınız.