Kariyer Netron mezunlarını

Netron mezunlarını

01.09.2008 - 00:34 | Son Güncellenme:

BT sektörüne kalifiye işgücü yetiştiren bilişim akademisi Netron, mezunlarını İngiltere ve Amerika’daki şirketlere staja gönderiyor

Netron mezunlarını

İş hayatının provası olarak kabul edilen stajlar, kişinin kariyerinin şekillenmesinde önemli bir yer kaplıyor. İş hayatında doğru yerde staj yapmanın önemine inanan Netron Bilişim Akademisi de öğrencilerine İngiltere ve Amerika’daki bilişim şirketlerinde staj imkânı sağlıyor.

Haberin Devamı

Netron Bilişim Akademisi Direktörü Ersoy Yüzüncüoğlu, öğrencilerin uluslararası alanda deneyim kazanıp farklı kültürleri görmeleri açısından bu staj programlarının önemli olduğunu söylüyor: “Netron Bilişim Akademisi’nde yazılım, sistem, web-grafik, network ve bilgi güvenliği eğitimlerini tamamlayarak uluslararası sertifikalarını alan öğrenciler yurtdışı staj imkânından faydalanabiliyor. Bu stajlarla teorik bilgilerini İngiltere’deki ve Amerika’daki bilişim şirketlerinde uygulamaya geçirip gidecekleri ülkenin bilgi teknolojileri alanındaki gelişimini daha yakından izleme fırsatı buluyorlar. 2008 sonuna kadar yaklaşık 100 öğrencinin staja gitmesini öngörüyoruz. 2009 yılı içinse bu rakamın 250 kişi olacağı inancındayız” diyor.

Haberin Devamı

PARA DA KAZANACAKLAR

Staj programlarına katılmak isteyen öğrencilerin en az lise mezunu olması, İngilizce bilmesi ve BT sektöründe bilgisi olması gerekiyor. İngiltere’de 8 hafta ile 44 hafta arasında değişen sürelerde staj yapan öğrencilerin gelir elde etme imkânı da bulunuyor. Amerika’da staj yapmak isteyen öğrenciler ise dil ve kültür becerileri kazanacakları, 4 haftalık eğitimlere katılmak zorunda. Stajyerlere şirketlerdeki stajları bittikten sonra uluslararası geçerliliği olan sertifikalar veriliyor. Şu an itibarıyla bu iki ülkeye stajyer gönderebildiklerini söyleyen Yüzüncüoğlu, önümüzdeki dönemlerde, Türkiye’den teknoloji uzmanı ve stajyer isteyen Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika ülkelerine de staj programları düzenleyeceklerinin sinyallerini veriyor.

Ücretsiz danışmanlık

Netron Bilişim Akademisi Kariyer Gelişim ve Girişim Merkezi, tüm Netron öğrencilerine BT alanında staj ve yurtdışı dil okullarında İngilizce öğrenimi için ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriyor. Eğitimler ve staj programları hakkında detaylı bilgi www.netron.com.tr adresinden öğrenilebilir.