Kariyer Sat Komandosu Nasıl Olunur? Sat Komando Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Sat Komandosu Nasıl Olunur? Sat Komando Eğitimi Ne Kadar Sürer?

05.06.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Üstün yetenekli askerlerden oluşan SAT Komandosu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en özel grupları arasında gelir. Peki SAT komandosu nasıl olunur? SAT komando eğitimi ne kadar sürer? İşte bu konu hakkında merak edilen bilgiler.

Sat Komandosu Nasıl Olunur Sat Komando Eğitimi Ne Kadar Sürer

 Özellikle SAT Komandosu olmak isteyen pek çok kişi bunu nasıl yapacağına yönelik bilgi almaya çalışıyor. Kolay olmamak ile beraber alınacak bazı eğitimler ve beceri ile yetenek üzerinden SAT Komandosu olmak mümkün.

Haberin Devamı

 SAT Komandosu Nasıl Olunur?

 SAT Komandosu olmak için öncelikle askeri lise, Anadolu lise ya da düz lise ile meslek lisesi üzerinden mezun olmak gerekir. Daha sonra Deniz astsubayı ya da Deniz Harp Okulundan mezun olmak gerekmektedir. Yetiştirilen astsubaylar 2 yıl gördükleri eğitim ile beraber bir dizi fiziki ve zihinsel sınavlardan geçer. Bu sınavlar oldukça zorludur ve kişiyi test etmeye yönelik kapsamlı bir yapıyı oluşturur.

 SAT Komando Eğitimi Ne Kadar Sürer?

 SAT Komandosu olmak için eğitim süreci ağır şartlar altında geçer. Özellikle subay ve astsubaylar 44 farklı eğitimden geçer. Eğitim ise yaklaşık olarak 50 hafta kadar bir süreyi kapsar. Bu eğitim içerisinde herhangi bir şekilde ara veya kesinti yaşanmaz. Aynı zamanda eğitime girecek olan kişiler dışarısı ile irtibata girecek herhangi bir elektronik alet veya cihaz taşıyamaz. Mezun olan kişiler ise astsubay ve Subay olmak üzerinden sat komando olarak görevlerine ülkenin farklı yerlerinde başlarlar.