Kariyer Time, Koch Kardeşlerin yardımıyla rakibine satıldı

Time, Koch Kardeşlerin yardımıyla rakibine satıldı

27.11.2017 - 12:43 | Son Güncellenme:

Daha çok Time dergisiyle tanınan ve kapağına taşıdığı isimlerle gündemi belirleyen Time şirketi, el değiştirdi.

Time, Koch Kardeşlerin yardımıyla rakibine satıldı

Bünyesinde Time dergisi dahil birçok dünyaca ünlü yayını bulundural ABD'li şirket Time, 2,8 milyar dolara rakibi Meredith Group'a satıldı. Bu satışta ise Koch kardeşlerin büyük etkisi oldu. Meredith Group'un Time'ı satın alabilmesi için tam 650 milyon dolar yardımda bulunan Koch ailesinin ilerleyen süreçte Time'ı tamamen ele geçirmeyi hedeflediği belirtildi.

Haberin Devamı

ABD'de Büyük Ses Getirdi

Koch kardeşler ABD'de liberal ve muhafazakar görüşleri ile tanınıyor. ABD politikası üzerinde etkisi olduğu bilinen Koch kardeşler, ilerleyen zamanda Time'ın yönetiminde yer alacaklarına dair iddiaları yalanlayarak Meredith Group'un işlerine kesinlikle müdahale etmeyeceklerini duyurdu.

Koch Kardeşler Kimdir?

Babaları Fred Koch olan Charles ve David Koch, Koch Industries’in varisleridir. Toplam servetlerinin 68 milyar dolar olduğu biliniyor. Koch kardeşlerin ortağı oldukları Flint Hills Resources, yılda 300 milyon varil petrol üretimi gerçekleştiriyor. Servetlerinin büyük bölümü de buradan geliyor.

Koch Industries şirketi, çok uluslu bir şirkettir ve ABD merkezlidir. Şirketin ortakları; Invista, Gürcistan – Pasifik, Flint Hills Resources, Koch Boru Hattı, Koch Gübre, Koch Mineral, Koch sığır şirketi. Şirket; petrol, kimya, enerji, lif, gübre, kağıt, çiftlik, finans gibi birçok iş alanında faaliyet gösteriyor.