Kariyer ‘Türkiye’nin önemini ispatlayacağım’

‘Türkiye’nin önemini ispatlayacağım’

12.05.2008 - 00:30 | Son Güncellenme:

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ekonomi danışmanı Jacques Attali, 14 Mayıs’ta Türkiye’de. Yürekli tarafından düzenlenen THEBOX Konferansı’nda söz alacak Attali, “İlk kez bu kadar geniş kapsamda Türk iş dünyasına seslenme fırsatı yakalayacağım. Türkiye dünya genelindeki barış ve büyüme için kilit etkenlerden biri” diyor.

‘Türkiye’nin önemini ispatlayacağım’

Sekiz yıldır düzenlediği MARKA Konferansları ile özdeşleşen Yürekli tarafından ilk kez düzenlenecek THEBOX Konferansı, 14 Mayıs’ta Yapı Kredi ana sponsorluğunda Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşecek. ABD’nin tanınan televizyoncusu Joan Lunden yönetiminde gerçekleşecek ve geleceğin trendleri, değişim ve inovasyon olmak üzere iş dünyasındaki önemli dinamiklerin ele alınacağı konferansta önemli konuşmacılar söz alıyor:
Fransa’nın önemli entelektüelleri arasında sayılan ve Sarkozy’nin ekonomi danışmanı olan düşünür Jacques Attali; dünyanın en etkili iletişim danışmanlarından biri olarak kabul edilen, ‘Microtrends’ kitabının yazarı ve Burson Marsteller’ın Dünya Başkanı Mark J. Penn; Fast Company Dergisi’nin yaratıcısı, USA Today gazetesinin takip edilen köşe yazarlarından Alan Webber.

Haberin Devamı

Sarkozy için hazırladığı raporda, Türkiye’yi ucu bucağı olmayan bir pazar ve büyük potansiyel olarak nitelendiren Jacques Attali için Türkiye’nin önemini anlamak zor değil. Defalarca Türkiye’ye geldiğini söyleyen Attali büyük bir istekle konferansı beklediğini belirtiyor:
“Birçok Türk arkadaşım var. Ülkenizi seviyorum ve Türkiye’de kendimi evimde hissediyorum. Ama ilk kez bu kadar geniş kapsamda Türk iş dünyasına seslenme fırsatı yakalayacağım. Büyük bir istekle bu buluşmayı bekliyorum.”

Attali, konferansta anlatacaklarını da şöyle özetliyor:
“Önümüzdeki 20 yıl içinde başa çıkılması gereken temel meseleler neler olacak? Demografik gelişmeler, teknoloji, kıt kaynaklar, finans, küresel yönetim sorunları... Tüm bunları Avrupa ve Orta Doğu ekseninden ele alıp, Türkiye’nin bahsettiğim tüm bu boyutlarda sahip olduğu önemi ispatlayacak bir konuşma yapacağım. Türkiye bence bahsettiğim tüm bu can alıcı, farklı boyutlarda dünya genelindeki barış ve büyüme için kilit etkenlerden, anahtar faktörlerden biri.”

Haberin Devamı

‘Bu fırsatı değerlendirmek istedi’

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, Jacques Attali’nin ajandası çok dolu bir isim olduğunu belirterek “Buna karşın Türkiye’nin potansiyeline inanan çok önemli bir fikir lideri. Türk iş dünyasının önde gelen liderlerine sesleneceği bu platformda yer alma fırsatını değerlendirmek istedi diye tahmin ediyorum” diyor.

Yazarlar