Kariyer Ücretler nasıl belirleniyor?

Ücretler nasıl belirleniyor?

30.05.2013 - 11:45 | Son Güncellenme:

Kariyer.net’in insan kaynakları yönetimi hizmeti sunan web tabanlı kurumsal yazılımı KariyerPro, portföyünü genişletirken, şirketlerdeki İK dinamiklerinin de nabzını tutmayı sürdürüyor.

Ücretler nasıl belirleniyor

Finans, perakende, üretim, hizmet gibi sektörlerde 40’a yakın firmaya hizmet veren KariyerPRO’nun modüler yapı içinde sunduğu hizmetlerde, en çok performans yönetimine olan talepte artış gözleniyor.

KariyerPRO’nun İK süreçlerini düzenleyen Organizasyon Yönetimi, Başvuru Seçme Yerleştirme Entegrasyonu, Sicil Yönetimi, Eğitim Yönetimi, İzin Yönetimi, Performans Yönetimi, Bordro Yönetimi, Kariyer ve Gelişim Yönetimi ve Self Servis yönetimi gibi modülleri bulunuyor.

Performansa göre ücret krizden bu yana gündemde

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, krizden bu yana kurumların performans yönetimine giderek daha fazla odaklandıklarını belirtiyor: “Günümüz iş dünyasında ücret, prim ve yan haklarla birlikte kişiye özel paketler olarak şekillenme yolunda ilerliyor. Krizin ücretler üzerinde en önemli etkilerinden biri, prim ve yan hakların ön plana çıkması oldu. Şirketler, ellerindeki bütçeyi en iyi çalışan için kullanabilmek adına performans sistemleri kurdu, mevcut sistemlerini revize etti. İyi performans gösteren çalışanlar, prim ve yan haklarla ödüllendirildi. Ücret, yan haklarla birlikte değişken bir paket haline geldi. Performansa dayalı ücretlendirmenin önemi sürekli arttıkça, firmalar da bu süreci daha verimli gerçekleştirebilmek adına kurumsal yazılımları tercih etmeye başlıyor. KariyerPRO’nun performans yönetimi modülüne olan talepteki artışı, bu şekilde açıklıyoruz.”

Performans 360 derece ölçülüyor, çalışan da yöneticisini değerlendiriyor

Azoz, çalışanın sadece yöneticisi tarafından değil, çalışma arkadaşları tarafından da değerlendirildiği ”360 derece değerlendirme” adı verilen sistemin giderek yaygınlaştığının altını çiziyor: “Geleneksel performans görüşmelerinde çalışan yöneticisiyle birlikte bir görüşme yapıyor. Birlikte gerçekleşen ve gerçekleşmeyen hedeflerin, çalışanın güçlü ve zayıf yanlarının üzerinden gidiliyor. Bu, aslında tek taraflı bir değerlendirme. 360 derece performans değerlendirmede ise çalışanla ilgili sadece yöneticisinin değil çalışma arkadaşlarının da görüşleri alınıyor. Aynı şekilde yöneticiler de kendilerine bağlı olan çalışanlar tarafından değerlendiriliyor. Böylece daha kapsamlı ve adil bir değerlendirme gerçekleşiyor. ”

İK süreçleri kayıt altına alıyor

Yusuf Azoz, Kariyer.net ile entegre olarak çalışabilen web tabanlı KariyerPRO hizmetinin, sadece süreçleri kayıt altına almakla bile İK’nın birçok ihtiyacına pratik çözümler sunduğunu belirtiyor.

Kariyer.net entegrasyonu işe alım sürecini hızlandırıyor

KariyerPRO ile firmalar, Kariyer.net veritabanında özgeçmişi bulunan adaylardan birini işe almak istediğinde, aday hakkındaki bilgileri otomatik olarak KariyerPro Sicil Kartına aktarabiliyor. Kariyer.net entegrasyonu sayesinde işe alım süreçleri kolaylaşıyor. Yöneticiler, hedef, yetkinlik ve sorumluluk bazlı performans değerlendirmelerini KariyerPro uygulaması üzerinden yapabiliyor. Yine kendilerine gelen izin ve eğitim taleplerini görebiliyor ve onay verebiliyor.

Çalışanlar bordro sorgulayabiliyor; performanslarını değerlendiriyor

KariyerPro uygulamasını kullanan çalışanlar, online ortamda eğitim talebinde bulunabiliyor veya izin ve performans bilgilerini görebiliyor. Ayrıca bordro bilgilerini sorgulayabildikleri gibi, performans değerlendirme, online eğitim anketleri ve sınavlara katılabiliyor. Firmaların İK departmanları tek bir sicil kartı üzerinden çalışanların özlük, izin, eğitim, performans, bordro bilgilerine çok kısa sürede ulaşabiliyor.

Kişiye özel detaylı rapor

Kurumların insan kaynakları süreçlerini en verimli şekilde yönetebilmesi için gerekli araçları sunan KariyerPro, ayrıca esnek raporlama özellikleri sayesinde kişiye özel detaylı raporlar hazırlayabiliyor. Bunun yanı sıra insan Kaynakları departmanlarının verimliliğin arttırılması, ölçülebilir ve raporlanabilir hale gelmesi de büyük bir avantaj sağlıyor.