Kariyer Unitim, gelişim merkeziyle çalışanlarını bağladı

Unitim, gelişim merkeziyle çalışanlarını bağladı

29.09.2008 - 00:37 | Son Güncellenme:

Geçen yıl kurulan Unitim Gelişim Merkezi’nde, 2 bin kişiye eğitim verildi. Unitim Holding İK Direktörü Melis Avalin, merkezle birlikte çalışan bağlılığının arttığını, sirkülasyonun önemli oranda azaldığını söylüyor

Unitim, gelişim merkeziyle çalışanlarını bağladı

Kendi eğitim merkezlerini kuran şirketlere geçen yıl perakende sektöründen Unitim Holding de katılmıştı. Holding, geçen zamanda yaşananlardan memnun. Zira bu zamana kadar 2 bin kişinin eğitim aldığı merkezin çalışan sadakatini artırdığı ve sirkülasyonun önemli oranda azaldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Unitim Holding, Unitim Gelişim Merkezi’ni geçen yıl, bünyesindeki tüm grup şirketlerinin eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılamak için kurmuştu. Eğitimler Sabancı EDU işbirliğiyle Unitim markalarına özel olarak tasarlandı. Ve merkezin kuruluşundan bu yana 2 bin çalışana, toplam 400 gün eğitim verildi.

Özellikle yabancı markaların ve yatırımcıların sektöre girişi, alışveriş merkezlerinin sayısının artması nedeniyle sektörde yetkin ve tecrübeli çalışanlara duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığına işaret eden Unitim Holding İK Direktörü Melis Avalin, gelişim merkezinin kuruluş nedenini açıklarken, “Bu konuda yaşanabilecek sıkıntıyı da öngörerek, perakendede geleceğin yöneticilerini yetiştirme misyonuyla Unitim Gelişim Merkezi’ni kurduk” diyor. Avalin, merkezin kuruluşundan bugüne kadar geçen bir yılı aşkın süreçte nelerin değiştiğini, verilen eğitimlerle şirkette nelerin farklılaştığını da şöyle açıklıyor:

Haberin Devamı

TÜM SEKTÖR YARARLANIR MI?

Unitim, gelişim merkeziyle çalışanlarını bağladı
“Unitim Holding, özellikle oldukça hızlı büyüyen bir grup. Bu büyüme çerçevesinde doğru kişilere, doğru gelişim yatırımlarını yaparak organizasyonda açılan her görevin içeriden bir adayla doldurulmasını sağladık. Bu da çalışan bağlılığı konusunda oldukça pozitif bir etki yarattı. Mağazalarda ise bugüne kadar sektördeki hiçbir şirketin gerçekleştirmediği eğitim yatırımıyla çalışan sirkülasyonumuzu önemli ölçüde azalttık. Ortalama çalışma süresini neredeyse iki katına çıkarmayı başardık.”

Avalin’e göre Unitim Gelişim Merkezi tüm çalışanların gelişimine odaklı programlar ürettikleri bir altyapı. Bu yapı altında, yönetim gelişim, yetenek havuzu, koçluk, kişisel gelişim ve mağaza çalışanları için gelişim programları yer alıyor. Değerlendirme merkezi çalışmaları, atölye çalışmaları, arama konferansları, eğitim ve seminerler de merkez çatısı altında yürütülüyor.

Bu yılın ilk çeyreğinde başlayan ‘Yönetim Becerileri Eğitimi’yle direktörler, müdürler ve yöneticiler de eğitim alıyor. 2009 yılının ilk yarısına kadar devam etmesi planlanan eğitimle toplam 75 yöneticinin eğitim alması bekleniyor. Her düzeydeki çalışan için farklı ihtiyaçlara yönelik, farklı gelişim çözümleri planlamaya özen gösterdiklerini söyleyen Avalin, üst düzey yöneticilerde, yönetici koçluğunun en çok tercih ettikleri uygulama olduğunu belirtiyor.
Organizasyon içindeki pırıltılı yönetici adaylarının fark edilerek ve onlar için ‘kişiye özel’ gelişim yatırımlarının yapılabilmesi adına sistemlerini geliştirmeye devam edeceklerini belirten Avalin, en büyük hayallerinin Unitim Gelişim Merkezi’nin sadece Unitim çalışanları için değil, tüm sektör çalışanlarının da yararlanacağı açık bir gelişim merkezi haline gelmesi olduğunu söylüyor.

Yazarlar