Gündem Bütçe görüşmelerinde ‘Diyanet’ tartışması

Bütçe görüşmelerinde ‘Diyanet’ tartışması

11.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Partililer ile CHP’liler arasında dün TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında Diyanet tartışması yaşandı

Bütçe görüşmelerinde ‘Diyanet’ tartışması

CHP’li İhsan Özkes, Diyanet İşleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşurken, kışla, yargı ve caminin siyaset üstü olması gerektiğini belirterek, din görevlilerin herkesi kucaklamasının elzem olduğunu söyledi.
Dinin hiçbir partinin tekelinde olmayıp, siyaset üstü olduğunu vurgulayan Özkes, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in görevini tam yapamadığını ileri sürdü. Özkes, “Diyanet iktidarın bir kurumu, arka bahçesi, arpalığı, camiler de siyasi bürosu değildir. Diyanet iktidara değil, Allah’a yakın olmaya çalışmalı. İktidarın toplum mühendisliği projesinin taşeronluğu için Diyaneti seçmesi, İslam tarihinin en büyük yanılgısı olacaktır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da isim vermeden Özkes’in sözlerini eleştereke, şunları söyledi: “Burada talihsiz bir açıklama yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşeron olarak nitelendirilmesini bu kürsüden söylenmiş talihsiz bir ifade olarak düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Çüş’ kavgası
TBMM bütçe görüşmelerinde “çüş” kavgası yaşandı. Ak Partili Ramazan Can’ın, Cumhuriyet tarihinde yapılan adliye sarayları ile Ak Parti döneminde yapılan adliye sarayları kıyaslamasına CHP’li Engin Altay, “Çüş” diye yerinden tepki gösterince, tartışma çıktı.