Gündem Kaşıntının nedenleri nelerdir?

Kaşıntının nedenleri nelerdir?

25.04.2018 - 11:15 | Son Güncellenme:

Kaşıntı oluşumuyla birlikte, kaşıntı oluşumu olan bölgede kızarıklık ve kabartı şeklinde belirtiler görülebilir. Çeşitli haşere ısırmaları kaşıntı oluşumunu tetikler. Çoğu kaşıntı vakasında, kaşıntı rahatsızlığının altında yatan sebep tedavi edildiğinde kaşıntı da son bulur.

Kaşıntının nedenleri nelerdir

Kaşıntıya ne iyi gelir?

Haberin Devamı

Kaşıntı rahatsızlığına birçok yöntem iyi gelebilir. Soğuk suyla yıkanmak kaşıntı rahatsızlığının çözümü olabilir. Sık sık cildinizi nemlendirin. Cildi nemlendirdiğiniz taktirde kaşıntı rahatsızlığına yakalanma ihtimaliniz ciddi oranda azalır. Cildi kaşındıracak kıyafetler giymek kaşıntı rahatsızlığı yaşamanıza sebep olur. Elbise seçerken çok dikkatli olmalısınız. Özellikle yaz aylarında terleme arttığından dolayı ciddi bir şekilde kaşıntı problemlerinde artış görülür. Kıyafet seçimlerinizde pamuklu ürünler tercih etmeye özen gösterin. Kaşıntı problemi yaşadığınız taktirde bunları uygulayabilirsiniz. Fakat kaşıntı problemi bunları uyguladıktan sonra geçmiyor ve aksine artıyorsa ilgili hekimlere başvurmalısınız.

Haberin Devamı

Alerji nedeniyle oluşan kaşıntılar

Alerji nedeniyle oluşan kaşıntılar genellikle cildinizin bazı bölgelerinin bazı maddelere karşı göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle meydana gelen kaşıntılardır. Birçok maddeye karşı alerjiniz olabilir. Önemli olan hangi maddelere karşı alerjiniz olduğunu tespit etmek ve yaşamınızı ona göre sürdürmektir. Alerji durumu oluştuğu taktirde vücudunuz buna reaksiyon verir. Bu sebeple kaşıntı meydana gelir ve bu durum sizleri oldukça rahatsız eder. Kaşıntı problemi sizlerin sosyal hayatınızın aksamasına neden olur. Bu süreç yüzünden yaptığınız aktivitelerden zevk alamazsınız.

Kuru Cilt Ve Kaşıntı Arasındaki İlişki

Cilt kuruluğu nedeniyle kaşıntı problemi yaşamanız mümkündür. İlerleyen yaşlarda kaşıntı probleminin artması bu sebepten kaynaklanıyor olabilir. Kuru cilt kaşıntı meydana getiren unsurlardan biridir. Kuru cilde sahip bir insansanız cildinizi sık bir şekilde nemlendirmeniz gerekmektedir. Bu sayede kaşıntı problemlerinizden ciddi oranda kurtulabilirsiniz.

Güneş ışınlarına fazla bir şekilde maruz kalmak kaşıntı problemlerinin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. İnsanlar D vitamini ihtiyacından dolayı güneş ışınlarına ihtiyaç duyar. Fakat güneş ışınlarını uzmanların tavsiye ettiği zaman aralıklarında almak bizler için daha faydalı olacaktır.