Ege Katarlılardan sonra konuk bu kez Rusya

Katarlılardan sonra konuk bu kez Rusya

18.08.2017 - 04:26 | Son Güncellenme:

3 Ağustos’ta Ekonomi Bakanlığı himayesinde Katar-Türkiye İş Forumu’nu gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri, DEİK ile Türkiye Rusya İş Forumu’nu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Katarlılardan sonra konuk bu kez Rusya

Rusya’nın ‘Partner Ülke’ olarak Fuar’a katılması çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Rusya İş Forumu’na, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak katılırken, 236 kişilik Rus heyetine ise; Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov başkanlık edecek.

Haberin Devamı

Anlaşmalar imzalanacak

Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşmaları sonrasında iki ülke arasındaki işbirliği anlaşmaları imzalanacak. Öte yandan Türkiye ile Rusya arasında siyasi gerilimin sona ermesi sonrasında Türkiye’nin Rusya’ya ihracatı 2017 yılının Ocak-Temmuz döneminde yüzde 51 artarak 871 milyon dolardan 1 milyar 319 milyon dolara çıktı.

Ünlütürk: Rusya hedef pazarımız

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, “Katar-Türkiye İş Forumu özellikle gıda ihracatçılarımız açısından yeni fırsatlar doğurdu. Türkiye genelinde ihracatımızın sınıflandırıldığı 26 ana sektörün tamamının hedef pazar olarak belirlediği Rusya’dan gelecek olan iş dünyası temsilcileriyle gerçekleştirilecek ikili iş görüşmelerinin de ihracatımıza olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz. İki büyük iş forumunu İzmir’de düzenlememize olanak sağlayan Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye İzmir adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.