Geri Dön

Kavun dondurma tarifi

Yaz aylarında dondurma mı meyve mi yesem diye kararsız kaldıysanız bu tarifimiz sizin için. Çünkü bu tarifimizle hem meyve hem de dondurma yiyeceksiniz. Yaz aylarının lezzetli meyvelerinden biri olan kavundan dondurma yapmaya ne dersiniz? Meyvenin vermiş olduğu hafiflik, sütle buluştuğu zaman nefis bir dondurma ortaya çıkacaktır. Yapımı son derece kolay olan kavunlu dondurma tarifini mutlaka evde deneyin. İşte kavunlu dondurma tarifi...

Kavun dondurma tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 adet orta boy kavun
-1 paket krema 
-1 su bardağı toz şeker 
-1 su bardağı süt

Kavun Dondurma Nasıl Yapılır?

-Kavunu soyup dilimleyin. Dilimlediğiniz kavunları rondoda çekin.
-Sütü ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı soğutun.
-Derin bir çırpma kabına kremayı alın ve çırpın. 
-Krema kıvam alınca içine soğuttuğunuz sütlü şekerli karışımı ve çekilmiş kavunu ekleyin. Çırpmaya devam edin.
-Geniş ve dondurucuya dayanıklı bir kaba karışımı aktarın.
-Dondurmanızı saat başı çıkarıp karıştırın. Bu işlemi dondurmanız tamamıyla donana kadar en az 4-5 kere tekrarlayın.  
-Dilediğiniz kıvama gelince dondurmanız hazır.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber