Ekonomi KDV indirimi ve dolardaki düşüş mobilyaya doping oldu

KDV indirimi ve dolardaki düşüş mobilyaya doping oldu

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

KDV indirimi ve dolardaki düşüş mobilyaya doping oldu

Mobilya sektöründe son çeyrekte talebi canlandırmak amacıyla getirilen KDV indiriminin başarılı sonuçlarını almaya başladıklarını vurgulayan Doğtaş Mobilya Genel Müdürü İlhan Tunçman, yılın son ayında döviz kurlarında yaşanan gerilemenin de sektöre olumlu yansıdığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Her iki önemli gelişmenin de satışları artırdığını belirten ve bu durumun yılsonu bilançolarına pozitif olarak yansıyacağını vurgulayan İlhan Tunçman, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Şüphesiz ki, kurdaki gerileme, bizim gibi yüzde 100 yerli sermaye ile üretim gerçekleştiren şirketlere çok olumlu yansıyacak. Dövizdeki yükselişe paralel olarak artışa geçen maliyetlerimizde bir gevşeme yaşanacak. Kur geliri elde edilmesiyle birlikte de net finansman giderlerinde de olumlu bir etki yaratacaktır. Kurdaki gerilemenin istikrar kazanması, yılsonu bilançolarımıza getireceği pozitif etkiyi de yükseltecek.”

Ciddi talep var

İç piyasada KDV indiriminin yurt dışı faaliyetlerinde dövizdeki gerilemenin ticari faaliyetlerde trafiği artırdığının altını çizen Tunçman, “KDV indirimi tüketici boyutunda hemen kabul gördü. Tüketici indirimi fırsat olarak gördü. Bunu mağazalarımızda çok net görüyoruz. Ciddi taleple karşı karşıyayız” dedi. -EKONOMİ SERVİSİ