Siyaset Kebap yiye yiye rejim de bozuldu

Kebap yiye yiye rejim de bozuldu

05.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Referandumdan evet çıkarsa rejim değişecek’ diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’na esprili cevap veren Yıldırım, ‘Doğru. Adana kebabı yiye yiye rejim de bozuldu, her şey bozuldu’ dedi

Kebap yiye yiye rejim de bozuldu

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Referandumdan evet çıkarsa rejim değişecek’ açıklamasına esprili bir dille cevap verdi. Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mersin’de katıldığı Şehir Hastanesi açılışının ardından Adana’ya geldi. Başbakan Yıldırım, Ak Parti Adana İl Başkanlığı’nın Adnan Menderes Spor Salonu’nda düzenlediği Sandık Yönetimleri Toplantısı’na, AB Bakanı ve Baş Müzakereci Ömer Çelik ve milletvekilleri ile birlikte katıldı.
‘2001’den beri beraber’
Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Ak Parti’nin kurulduğu 2001 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber yürüdüklerini hatırlatarak, bu süreçte karşılaştıkları zorluklardan bahsetti. Sözleri partililer tarafından sık sık tezahüratlarla kesilen Yıldırım şunları söyledi: “Diyorlar ki ‘ya bu anayasa değişikliğine ne gerek var? Bu anayasa değişikliğini ne yapacaksınız?’ Onlar 2007’de anlamamışlar. 2011’de de anlamadılar. 2014’te de anlamadılar. 2015’te de anlamadılar. 2016’da hiç anlamadılar ama şimdi anlayacaklar. Bu yapılan değişiklik aslında 2007’deki değişiklik. Dolayısıyla eksik kalan işlerin tamamlanmasıdır. Ondan başka bir şey değil. Eğer siz cumhurbaşkanını doğrudan seçiyorsanız, görevi de, sorumluluğu da, yetkiyi de ona vereceksiniz. Hesabı da ondan soracaksınız. Yarın önünüze geldiği zaman ne diyeceğiz? Yetki verdim. Şunları yapacağım diye söz verdin niye yapamadın? E bana engel oldular. Anayasada engel var, sorumsuzluk var, itidal yetkisi yok. Olur mu öyle bir şey? Nisanda yapacağımız halk oylaması 2020’de cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesinin gereği olan mecburi değişikliktir. Onun için bundan böyle. İşler gecikti. Mazeret arkasına sığınma yok.”
‘Görevimiz yaşatmak’
15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Yıldırım’a partililerin, ‘Öl de ölelim, vur de vuralım’ diye slogan atması üzerine, “Bizim görevimiz yaşatmak. Öldürmek bizim işimiz değil. Biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz” dedi. Adana’nın yarım kalmış metrosunun tamamlanması için söz veren Yıldırım, referandumda destek istedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Referandumdan evet çıkarsa, rejim değişecek’ açıklamasına da esprili bir dille cevap veren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:
‘Rejim değişikliği var’
“Doğru, bir rejim değişikliği var, çünkü milletvekilleri anayasa değişikliğinde gece gündüz çalıştılar. Her ilde değişik yemekler yiyor. Ne rejim kaldı, ne bir şey. Adana kebabı yiye yiye rejim de bozuldu, her şey bozuldu. ‘Bu bir dayatmadır’ diyorlar. Be kardeşim. Gözüm. Kemal bey. 1 ay boyunca bu vekiller gece demedi, gündüz demedi. Mecliste çalıştılar. Ne söyleyeceklerse hepsini söylediler. Bizim Mustafa Elitaş tıraş olmaya bile vakit bulamadı. Sakallı. Hâlâ anlamadınız mı? Bunun neresi dayatma? Şimdi, önümüzde 2 ayımız var. 2 ay boş durmak yok. Sokak sokak dolaşacağız. Her hemşehrimizin kapısını çalacağız. Gerçekleri anlatacağız. Milletin kafasını karıştıranlar, Türkiye’nin hızını kesenler, Türkiye’nin geleceğini geciktirenler, aydınlık yarınlarına engel olanlara hesap sormaya var mısınız? Bu millet o kadar şeye evet dedi ki sayıyorum. En son Türkiye’yi karanlığa gömmek isteyen alçak FETÖ hainlerine dur diyen, demokrasiye evet diyen de sizsiniz. Allah sizden razı olsun. İşte bizim hedefimiz böyle bir milletin önünü açmak, engelleri kaldırmaktır.”

‘Kuleyi Ramazan sonunda açacağız’

Başbakan Binali Yıldırım, yapımı devam eden Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Başbakan Yıldırım’a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile yetkililer eşlik etti. Başbakan Yıldırım yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yapmak için basın mensuplarının bulunduğu alana geldi. Yıldırım burada, basın mensuplarıyla ttokalaştı ve sohbet etti.
Ardından açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “İstanbul Küçük Çamlıca televizyon kulesi gördüğünüz gibi arakamızda yükselmeye devam ediyor. Bu gördüğünüz kule bu hale kolaylıkla gelmedi. Yerin altında 21 metre temel kazısı yapıldı, beton temel yapıldı. Beton kule yüksekliği 220 metre 50 santimetre. Onun üzerine bir de 145 metre radyoların, televizyonların vericilerinin konulacağı çelik anten var. Toplam 365 metre 50 santim.”
İstanbul’un en yükseği
Ancak deniz seviyesinden ölçtüğümüz zaman 583.5 metrelik bir yükseklikten bahsediyoruz. Bu haliyle herhalde deniz seviyesinden İstanbul’un en yüksek yapısı oluyor. Bugün itibariyle 220.5 metrelik beton kulenin 153 metresini tamamlamış vaziyetteyiz. Geriye 67.5 metre var. Onu da önümüzdeki hava şartları, bir sıkıntı olmazsa bir ay gibi sürede tamamlanmış olacak. Ramazanın sonuna doğru açmayı hedefliyoruz. Ramazan Bayramı’ndan önce inşallah açmak için arkadaşlar gece gündüz çalışıyorlar. Çok kolay olmayacak. İnşallah, bir aksilik yaşamayız, her şey yolunda gider ve bayramla beraber burayı da İstanbulluların hizmetine vermiş oluruz” dedi. GÜLSELİ KENARLI CEMAL KÖYÜK İstanbul DHA