Gündem Kekik diye ete bonzai koymuş

Kekik diye ete bonzai koymuş

23.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aysel Karahan, bahçede bulduğu poşetteki maddeyi kekik sanıp mangaldaki etlere koydu. Zehirlenen aile fertlerinden 1 kişi öldü. Kekik sanılan maddenin bonzai olduğu öne sürüldü

Kekik diye ete bonzai koymuş

Üsküdar’da misafirlerine mangal yapmak isteyen Aysel Karahan, bahçede bulduğu poşetteki bitkiyi kekik sanıp etlerin üzerine serpti. Yedikleri etten zehirlenerek hastanelik olan 10 kişiden Bayram Akdana (55) hayatını kaybetti. Yapılan incelemede kekik zannedilerek ete katılan maddenin bonzai olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Şubat ayında Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Sarıkanarya Sokak’taki evlerinde Ankara’dan gelen misafirlerine mangal yapan Karahan çifti, etleri terbiye etmek için bir hafta önce bahçede buldukları ve kekik zannettikleri maddeyi etin üzerine döktüler. Mangalda pişen eti yedikten bir süre sonra evde bulunan 10 kişide halsizlik, kusma ve baş dönmesi görüldü. Çevredeki hastenelere kaldırılan aile sakinlerinin bonzaiden zehirlendiği iddia edildi.

Eşi bahçede buldu

Mangalı yapan ev sahibi Cuma Karahan yaşanan olayı şöyle anlattı: “Eşim Aysel, olaydan 2 hafta önce bahçede tahta parçaları ararken muşambaların altında bulduğu buzdolabı poşetinin içinde 1 çay bardağı kadar kekik sandığı maddeyi alıp eve geldi. ‘Komşular unutmuş, kekik. Parayla niye alalım’ dedi. Bulduktan 2 hafta sonra ise Ankara’dan gelen misafirlerimize mangal yaparken, eşim baharat zannettiği bu maddeyle tavuk etlerini harmanlamış. Mangalı o gün 10 kişi yedik. Yedikten sonra da hepimizde baş dönmesi, halsizlik ve kusma oldu. Daha sonra ise hepimimiz farklı hastenelerde tedavi altına alındık. 2-3 gün tedavi altında kaldık. Doktorlar bize kullanılan baharatın içinde bonzai olduğunu söyledi. Nasıl olur böyle bir şey, diye açıkçası başta anlamadık. Sonra ise eşimin bahçede bulduğu ve kekik zannettiği madde aklımıza geldi. Bonzai olduğunu nereden bilelim? Bildiğiniz kekiğin aynısıydı.”

Haberin Devamı

‘Keşke ben ölseydim’

Bacanağının ölümünden büyük bir üzüntü duyduğu belirten Karahan, “Ankara’dan misafir olarak gelen bacanağım Bayram Akdana, 8 gün yoğun bakımında kaldı. Sekizinci günün ardından kendine geldi. Konuşmaya başladı ve bizi tanıdı. 10’uncu gününde ise tedavi gördüğü hastenede vefat etti. Doktorlar ölüm sebebi olarak kalp krizi dedi. Ev sahibi olarak çok mahcup oldum. Benim evimde böyle bir şeyin yaşanmasına çok üzüldüm. Keşke bacanağımın yerine ben ölseydim” dedi.
Olayla ilgili inceleme yapan polis, bahçeye poşet içindeki uyuşturucu maddeyi kim ya da kimlerin attığını belirlemek için çalışma başlattı.

Etlere bonzai olduğu öne sürülen maddeyi koyan Aysel Karahan da polise ifade verdi. Karahan, poşeti bahçede bulduğunu, baharat sandığını ve etleri onunla harmanladığını anlattı.

Haberin Devamı

‘Bölgede içen de satan da çok’

Mahallede bonzai kullanan ve satanların olduğunu söyleyen Cuma Karahan, “Özellikle bu bölgede içen ve satan çok. Ama bulduğumuz bonzai’yi kimin neden koyduğu hakkında bir fikrim yok. Kimsenin günahını da almam, ‘O ya da bu koydu’ diye. Ama olan bir cana oldu. Buna neden olduğumuz için eşim de ben de perişan olduk” ifadelerini kullandı.