Gündem Kemer Country’de sanat müziği

Kemer Country’de sanat müziği

09.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk sanat müziğinin aşka dair en güzel şarkıları önceki akşam Kemer Country’deki Social İstanbul’da yankılandı. Solistler Ezgi Köker ve Recep Alper Çevirel’in performanslarına Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Musikisi orkestrası üyeleri de enstrümanlarıyla eşlik etti

Kemer Country’de sanat müziği

Kemer Country’deki Social İstanbul önceki akşam Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden İncesaz grubunun da solistliğini yapan ve Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda yer alan Ezgi Köker ile Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Devlet Sanatçısı unvanına sahip Recep Alper Çevirel’in konserine ev sahipliği yaptı. İkili solo ve düet performanslarıyla salonu dolduran dinleyicileri büyüledi. Türk müziğinin en sevilen makamlarından seçme eserlerden oluşan repertuara izleyiciler de sık sık eşlik etti.

Konserin giriş bölümünde hicaz şarkıları seslendiren Ezgi Köker ve Recep Alper Çevirel, Alaeddin Yavaşça ve Sadettin Kaynak’ın aralarında olduğu, Türk müziğinin önemli isimlerinin eserlerine yer verdi. Bu bölümde aynı zamanda ‘Sevemez Kimse Seni’ gibi Yeşilçam’ın da klasikleşmiş şarkıları da seslendirildi.emer Country’deki Social İstanbul önceki akşam Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden İncesaz grubunun da solistliğini yapan ve Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda yer alan Ezgi Köker ile Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Devlet Sanatçısı unvanına sahip Recep Alper Çevirel’in konserine ev sahipliği yaptı. İkili solo ve düet performanslarıyla salonu dolduran dinleyicileri büyüledi. Türk müziğinin en sevilen makamlarından seçme eserlerden oluşan repertuara izleyiciler de sık sık eşlik etti.

Kemer Country’de sanat müziği

Haberin Devamı

Hüzzamdan nihavende

Osmanlı döneminde makamla tedavi metodunda baş ağrısı için kullanılan hicaz makamının ardından bu kez makamların annesi olarak anılan rast şarkılar çalınmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği sanatçılarının taksimleriyle de zenginleşen ilk iki bölümün ardından sırayı hüzzam şarkılar aldı. Ezgi Köker’in seslendirdiği ve bir Selahattin Pınar eseri olan ‘Gecenin Matemini Aşkıma Örtüp Sarayım’ ile başlayan hüzzam şarkılar, Recep Alper Çevirel’in yorumladığı ‘Sesimde Şarkısı Aşkın Figan Olup Gidiyor’ ile devam etti.

Şarkı aralarında eserler hakkında bilgiler veren Ezgi Köker’e Recep Alper Çevirel de sıcak esprileriyle eşlik etti. Hicaz, rast ve hüzzamın ardından muhayyerkürdi makamında şarkılar icra edilmeye başlandı. Yeşilçam’da da sık sık kullanılan ‘Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın’ ile ‘Aşkınla Yana Yana’, izleyicilerin de katılımıyla coşkulu bir şekilde seslendirildi.

Haberin Devamı

Gecenin sonlarına doğru sırayı Türk müziğinin en sevilen makamlarından bir olan nihavent aldı. Türk müziğinin Batı formuna en yakın makamı olan nihavendin klasikleşmiş eserleri konsere renk kattı. Zeki Müren ile özdeşleşen beste, ‘Bir Demet Yasemen’ bu bölümde seslendirilen ilk eser oldu. ‘Aşka Gönül Vermem Aşka İnanmam’ ile devam eden nihavent eserler ‘Gözleri Aşka Gülen’ ve ‘Aşkın Bahardı’ düetleri ile sona erdi.

Uzun alkışların ardından Ezgi Köker ve Recep Alper Çevirel geceyi ‘Memleketim’ şarkısını seslendirerek sonlandırdı.