Ege Kemeraltı’na kreş müjdesi

Kemeraltı’na kreş müjdesi

14.09.2017 - 04:58 | Son Güncellenme:

Dernek Başkanı Ümit Kaya, üyelerinin, esnafın ve alışverişe gelenlerin çocuklarını güvenle bırakacağı bir kreş kuracaklarının müjdesini verdi

Kemeraltı’na kreş müjdesi

Tarihi Çarşı’yı kalkındırmak için birçok önemli projelere imza atan Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı ve Tarihi Çarşılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Kaya, gelecek projeleri ve tarihi çarşının sorunları hakkında bilgi verdi. 10 günlük Kurban Bayramı’nı da değerlendiren Kaya, “Sanılanın aksine uzun tatillerde esnaf iş yapamıyor. Çünkü vatandaşlarımız İzmir’i boşaltıyor, tatil havasına giriyor” dedi. Güvenlik sorununun aşıldığını da vurgulayan Kaya, “2015 yılında Başbakanımız Binali Yıldırım’dan rica ettik.

Haberin Devamı

Çekim merkezi

Kemeraltı’na ödenek çıkarttı. Şu anda 128 farklı noktada yaklaşık 250 sabit ve zoom kamera var” şeklinde konuştu. Gece aydınlatmalarıyla ilgili de konuşan Kaya, “Başkanımız Aziz Kocaoğlu’yla görüşmelerimiz sürüyor. Bu yıl sonu itibariyle, çarşının kanalizasyon sistemi düzenlenecek. Daha sonra üst örtü kapanacak. Gençler için restoran ve kafeler açılacak. 2018’de gece yaşanabilir bir Kemeraltı hedefliyoruz.”

Daha güzel bir Kemeraltı için projelere de devam ettiklerini ifade eden Ümit Kaya, dernek olarak çok ciddi işlere imza attıklarını, MOBESE sistemini Çarşı’da uyguladıklarını belirtti, şöyle dedi: “Yerli ve yabancı turistler için danışma bürosu kurduk. Önümüzdeki günlerde Kemeraltı’nda kreş projemiz var. Dernek üyelerimiz, esnafımız, alışverişe gelen vatandaşlar, çocuklarını uygun fiyatlarla gönül rahatlığıyla bırakabilecek. Ciddi çalışmamız var. 2018’de kurdele kesmeyi hedefliyoruz. Kemeraltı’na akvaryum yapmayı da düşünüyoruz. Genç arkadaşları, aileleri buraya çekmeyi hedefliyoruz. Akvaryum projemizi de hayata geçirirsek, Kemeraltı yeniden çekim merkezi haline gelecek.”