Gündem Kendi belgeselini kendisi çekecek

Kendi belgeselini kendisi çekecek

16.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birçok hayvanı doğal ortamında izleyen çalışmalara imza atan Utah Üniversitesi öğretim üyesi ve Kuzey Doğa Derneği Başkanı Çağan Şekercioğlu bu kez vahşi bir kurdun doğal yaşamının gizemini çözecek.

Kendi belgeselini kendisi çekecek


Ekibiyle son 3 yılda yakaladığı 27 bozayı, 14 kurt ve 3 vaşağa 34 verici ve 8 kamera takan Şekercioğlu, şimdi Kars Sarıkamış’ta doğal ortamda yaşayan bir erkek kurda kamera taktı.
Kamera boynunda
National Geographic belgesel kamerası, yırtıcı hayvanın tüm davranışlarını kayıt altına alacak, beslenme alışkanlıkları, sosyal davranışları ve karşılaştığı tehlikeleri de belirleyecek. Toprak adı verilen kurt, boynundaki kamerayla doğal yaşam alanına dönerken bir süre sonra ulaşacak görüntüler önemli bilgiler sunacak.
Daha önce de Türkiye’de ilk kez bir ötücü kuşun göçünü başından sonuna kadar takip eden Şekercioğlu, kurdun izleneceği alanda Milli Park sınırlarının çok dar olduğunu ve kurtun sınırların 25 katı büyüklüğünde bir alanda yaşadığını söyledi.
Şekercioğlu, “Aras Nehri Kuş Cenneti, Devlet Su İşleri’nin yapmayı planladığı Tuzluca Barajı’yla yok edilme tehdidi altında” dedi.