Ege Kepçe kulak tedavisi her yaşta yapılabilir

Kepçe kulak tedavisi her yaşta yapılabilir

18.02.2017 - 04:08 | Son Güncellenme:

Ekol KBB Hastanesi’nden Op. Dr. Cem Karas, çocukların psikolojisini bozan kulaktaki bu şekil bozukluğunun, gelişen teknoloji sayesinde başarıyla giderildiğini açıkladı, “Artık her yaşta kulak ameliyatı olabiliyor” dedi

Kepçe kulak tedavisi her yaşta yapılabilir

Kepçe kulak tedavisi artık sorun değil. Ekol KBB Hastanesi’nden Opr. Dr. Cem Karas, kulağın varlığımızı sürdürebilme, yaşam kalitesini sağlama, iş hayatı ve sosyal ilişkilerin düzenlenmesi açısından çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Karas, “Kulağın işlevsel öneminin yanı sıra yüz estetiği açısından yüzdeki diğer organlarla uyumluluğu sağlayan estetik değeri de vardır. Kulak estetiği, doğuştan var olan ya da sonradan ortaya çıkan nedenler sonucu bozulabilir, hem fiziksel hem de psikolojik problemlere yol açabilir” dedi. Kepçe kulak deformitesinin kulaklarda sık rastlanan şekil bozukluklarından biri olduğunu ifade eden Opr. Dr. Cem Karas, şu açıklamayı yaptı: “Kepçe kulak, kulakların olması gerektiğinden biraz daha açık şekilde durması halidir. Kepçe kulak probleminde kulakların açık durmasıyla birlikte kulak kıvrımları az gelişmiş ya da hiç gelişmemiş olabilir. Bebeklik döneminde kepçe kulak düzeltme için başın etrafından kulakları sargı ile yatırmaya çalışmanın kepçe kulak estetiği üzerine hiçbir yararı yoktur.”

Haberin Devamı

Dalga geçmesinler

Kepçe kulak tedavisi için uygulanan tek yöntemin, kulak kıvrımları yoksa, kıvrımları oluşturarak kulağa olması gerektiği şekilde geriye doğru yatırıcı girişim uygulamak olduğunu kaydeden Opr. Dr. Cem Karas, “Kepçe kulak tedavisi için en uygun tedavi yaşı okul çağı öncesi 5-6 yaşlardır. Çocuk okula başlamadan kepçe kulak tedavisi yapılmalıdır. Aksi takdirde çocuğun kulaklarının şekli arkadaşları arasında konuşma, dalga geçme ve alay etme konusu olur” dedi.

İple tedavi yöntemi

Kepçe kulak düzeltme için uygulanan yöntemlerden bir tanesinin, ameliyat sayılmayacak kadar küçük bir girişim olan iple kepçe kulak estetiği yöntemi olduğunu kaydeden Opr. Dr. Cem Karas, “İple yapılan kepçe kulak estetiği sırasında kulakların arka yüzü uyuşturulur, deri altından geçirilen ipler ile kulak arkaya doğru çektirilerek sabitlenir. Kıkırdak şekillendirme ile birlikte yapıldığı takdirde yüz güldürücü sonuçlar alınabilir” dedi. Karas, ameliyatın da lokal anestesiyle yapıldığınnı, 1 saat sürdüğünü sözlerine ekledi.