Siyaset ‘Kıbrıs Harekâtı’ndan sonra en fazla desteği alan harekât’

‘Kıbrıs Harekâtı’ndan sonra en fazla desteği alan harekât’

11.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “(Türkiye’ye) S400 aldığı için bir ambargo konulması, o çok mümkün değil. Ama S400’ü satan şirketi, ABD ambargo kapsamına aldığı zaman Türkiye’nin bundan dolaylı etkilenme ihtimali var. Yoksa Türkiye’ye doğrudan  bir ambargo koymaları mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

‘Kıbrıs Harekâtı’ndan sonra en fazla desteği alan harekât’

Işık, dün CNN Türk’te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Işık, “Zeytin Dalı Harekâtı’nın terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

Bu harekâtın, Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra en fazla toplumsal desteği alan harekât olduğunu anımsatan Işık, bunu değersizleştirecek, itibarsızlaştıracak açıklamalardan, söylemlerden başta siyasetçiler olmak üzere herkesin uzak durması gerektiğine dikkati çekti.

İncirlik üssü

Işık, “ABD, PYD’ye silah vermeye devam eder ve Türkiye’nin operasyonları engelleme noktasında bir tutum alırsa İncirlik Üssü’nün statüsünü yeniden değerlendirir misiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Bu konular enine boyuna tartışılması, konuşulması gereken konular. Bir tarafta ABD’nin yaptığı yanlışı ortaya koyuyoruz. Bu yanlıştan dönülmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bunu yaparken de Türkiye’nin orta ve uzun vadeli çıkarlarının da garanti altına alınması için bir politika geliştiriyoruz. Eğer Türkiye’nin orta ve uzun vadeli çıkarları bir adım atmayı gerektirirse Türkiye bu adımı atmaktan kesinlikle imtina etmez.”

Işık, “Bu seçeneğin masada olduğu söylenebilir mi?” sorusu üzerine, “Bazı şeyler konuşulmaz. Karar verici mekanizmalar her zaman, her konuyu mutlaka değerlendirme içerisinde tutarlar” dedi.

‘Ağzı olan konuşuyor’

“Saadet Partisinin ittifakta yer alır mı?” sorusunu Işık, “Kolay olmamakla birlikte imkânsız olmadığını düşünüyorum” diye yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Ak Parti ve HDP ittifak yapabileceğine” yönelik iddiasının hatırlatılması üzerine Işık, “Ağzı olan konuşuyor” ifadelerini kullandı.