Gündem Kilis'te teröristler roketle camiye saldırdı!

Kilis'te teröristler roketle camiye saldırdı!

24.01.2018 - 18:19 | Son Güncellenme:

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'lı teröristler tarafından Kilis'teki bir camiye roketli saldırı yapıldı. Alınan ilk bilgilere göre, kent merkezindeki Çalık Camisi'ne saat 18.10 sıralarında atılan roket isabet etti. Bu sırada camide bulunan vatandaşlardan 11'i yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan iki kişinin hayatını kaybettiği, diğer 11 yaralının ise hayati tehlikesinin olmadığı bilgisi geldi. Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensupları tarafından Kilis kent merkezine yönelik roketli saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) belirlenen hedefler ateş altına alındı.

Kiliste teröristler roketle camiye saldırdı

Tekinarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatsı namazı sırasında kent merkezine 2 roket atıldığını bunlardan birinin Çalık Camisi'ne isabet ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Atılan roket sonucu, Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Yaralıların hayati durumunun olmadığı bildirildi.

TERÖRİST HEDEFLERİ OBÜSLERLE VURULDU

Sınır birliklerinde konuşlu TSK birlikleri, radar tespit cihazlarıyla tespit edilen terör örgütü hedeflerini, Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Askeri yetkililer, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve hedeflerin imha edildiğini belirtti. Sınır birliklerinin top atışları, Kilis kent merkezinden de duyuldu.

Kiliste teröristler roketle camiye saldırdı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamada, saat 18.10 sıralarında PYD/PKK'lı teröristlerce Afrin bölgesinden roketli saldırı düzenlendiği belirtildi.

Roketlerden birisinin Çalık Camisi'ni hedef aldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Akşam namazını kılmakta olan biri Türk, biri Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaş ise yaralanmıştır. İkinci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmış, yaralananlar tedavi altına alınmıştır."

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

Valinin bu açıklamasından yaklaşık 1 saat sonra diğer ağır yaralı vatandaşın da kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi geldi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kilis'te camiye düşen roketle yaralanan Suriyeli Tarık Tabak da hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Caminin kubbesine isabet eden roketle yaşamını yitiren diğer kişinin ise Muzaffer Aydemir olduğu belirlendi.