Gündem Kına gecesinde gözaltına alındı

Kına gecesinde gözaltına alındı

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, düğün öncesi nişanlısı için düzenlenen kına gecesine geldiği Kırklareli’de gözaltına alındı.

Kına gecesinde gözaltına alındı

Hakkında yakalama kararı bulunan Özmen, 3 Eylül’de nikah masasına oturacağı nişanlısı S.G. için düzenlenen kına gecesine geldi. Özmen, polis ekiplerince düğün salonuna giderken yolda gözaltına alındı. Yaşanan gelişme sonrası kına gecesi iptal edildi. Özmen, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde bir dönem kaymakamlık yapan Özmen’in, 2012 yılında Pensilvanya’ya giderek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ziyaret ettiği belirtildi.

Özmen’in Facebook’taki kapak fotoğrafında, bir yanda kendi fotoğrafı, ortada Mustafa Kemal Atatürk’ün, diğer yanda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı üzerine “Milli irade, milli güç, seninleyiz” yazılı fotoğraf olduğu görüldü.

Kaymakamlara gözaltı

FETÖ operasyonları kapsamında Burdur’da Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı ve Çeltikçi Kaymakamı Ahmet Tahsin Onat, açığa alındı. Samsun’un Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, Iğdir Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu ile eşi Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu; Kayseri’nin Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ile Sivas’ın Zara ilçesi Kaymakamı Fehmi Likoğlu da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bayburt’ta da 2 vali yardımcısı görevden uzaklaştırıldı.