Siyaset Kirli referandumu ifşa etme mücadelesi sürecek

Kirli referandumu ifşa etme mücadelesi sürecek

13.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, tüm baskılara rağmen, “kirli” diye nitelendirdiği referandumun tek gerçek kazananının, Türk halkı ve Türk halkının milli birlik, demokrasi, hukuk devleti inancı, arzusu ve kararı olduğunu belirtti.

Kirli referandumu ifşa etme mücadelesi sürecek

Referandumun hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında kimin aday olacağı tartışmasının başladığını anımsatan Özdağ, “Bu yanlış bir tartışmadır. Bu tartışma gayrimeşru referandumu adeta meşrulaştırmaktır” diye konuştu. Öncelikle muhalefetin, “hayır oylarının yüzde 48,6 olduğu iddiasını” tekrarlamaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Özdağ, bunun, “YSK’yı dolaylı olarak aklamak” olacağını öne sürdü.
Öncelikle yapılması gerekenin “kirli referandumu gündemde tutmak” olduğunu ifade eden Özdağ, “Sandığın gasp edildiğini düşünüyoruz. Buna ‘evet’ deyip kabullenmeyeceğiz. Kirli referandumu ifşa etmek, onu kabullenmemek adına hukuki ve siyasi mücadeleyi bundan sonraki süreçte de bütün kararlılığımızla sürdüreceğiz” dedi.

Danışman pankartı taşıdı

15 dakika süren toplantıda Özdağ’ın danışmanı, “16 Nisan kirli referandum, Bir milletin iradesi gasp edildi sen de oradaydın” yazılı pankartı taşıdı. Toplantı boyunca pankartı tutan, sadece parmak ve bacakları görünen milletvekili danışmanının ara ara titrediği görüldü.