Malzemeler:

10 adet kırmızı biber
1 paket labne
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Karabiber
Maydanoz
10 adet taze soğan
Zeytinyağı
Elma sirkesi

Yapılışı:

Kırmızı biberlerimizi yıkayıp iyice kurulayarak sıcak fırında kabukları kabarana kadar pişirin. Kabuklarının siyahlaşmamasına özen göstermenizde yarar var. Kabukları kabaran biberlerinizi fırından çıkarın kabuklarını soyun içini temizleyin labne peynirinizi bir kaba alalım. Çekilmiş ceviz maydanoz ve karabiber ile karıştırın taze soğanlarınızın yeşil kısımlarını kaynar suda 3- 4 dakika kadar haşlayın. Kevgir yardımı ile tencereden alıp soğuk suya tutun. Bir kasenin dibine 2 tane taze soğanı artı şeklinde koyun üzerine 1 tane kırmızı biber koyun. 2 kaşık labne karışımınızı da ekleyin. Kasenin kenarlarından sarkan kırmızı biberinizi bohça gibi kapatın taze soğanlarınızla bağlayalım. Düz bir servis tabağına ters çevirerek alın. Bütün kırmızı biberlerinizi bu şekilde hazırlayın üzerine zeytinyağı ve elma sirkesi gezdirin.

Afiyet olsun!