Gündem Kırmızı bisikletli seri katil sekizinci cinayetinde yakalandı

Kırmızı bisikletli seri katil sekizinci cinayetinde yakalandı

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

7 kişiyi öldürüp 16 yıl hapis yatan Hamdi Kayapınar, son cinayetini 2 Ağustos’ta Kayseri’de işledi. Güvenlik görevlisi Sami Yılmaz’ı silahını beğendiği için öldüren Kayapınar, 950 saatlik güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu yakayı ele verdi

Kırmızı bisikletli seri katil sekizinci cinayetinde yakalandı

Kayseri’de 2 Ağustos’ta güvenlik görevlisi Sami Yılmaz’ı (47) öldüren kişinin, yedi kişiyi öldürüp, biri polis iki kişiyi de yaraladıktan sonra cezaevinde 16 yıl kalıp geçen yıl şubat ayında tahliye edilen seri katil Hamdi Kayapınar (39) olduğu ortaya çıktı. Kurulan özel ekibin 950 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu eşkali belirlenip yakalanan Kayapınar’ın öldürdüğü kişileri “av”, gasp ettiği para ve eşyaları “av ganimeti”, kendisini de “avcı” diye tanımladığı ortaya çıktı. Kayapınar, 2 çocuk babası emekli uzman çavuş Sami Yılmaz’ı da tabancasını beğendiği için pompalı tüfekle katlettiğini itiraf etti.

Haberin Devamı

Melikgazi ilçesinde bir iş adamına ait villada güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli uzman çavuş Sami Yılmaz, 2 Ağustos akşamı güvenlik noktasında pompalı tüfekle öldürüldü. Cinayetle ilgili çalışma başlatılırken, polis, olay yerinde yaptığı çalışmada zanlının cinayetin ardından Yılmaz’a ait tabancasını aldığını belirledi.

Cinayet yöntemi benzer

Olayın ardından kurulan ekip cinayet öncesi ve sonrasına ait yaklaşık 950 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Ekipler, zanlının daha önce işlediği cinayetlerde kullandığı kırmızı bisikletiyle olay gününden üç gün önce bölgeye giderek keşif yaptığını, ertesi gün yine bisikletle olay yerine gelerek eldiven ve maske kullanıp Yılmaz’ı av tüfeği ile öldürdüğünü, daha sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne gittiğini tespit etti.

Haberin Devamı

Zanlının eşkali ve cinayet yönteminden şüphelenen ekipler, aynı mahallede 1998-2001 yılları arasında altı kişinin benzer şekilde öldürülmesiyle ilgili bu yıllara ait güvenlik kamerası kayıtlarını da izledi. Ekipler, eşkal ve olayın işleniş yönteminden zanlının altı kişiyi öldüren, iki kişiyi de yaralayan ve bu suçlardan 16 yıl hapis cezası yatıp geçen yılın şubat ayında tahliye edilen Hamdi Kayapınar olduğunu belirledi. Polis ekipleri, zanlıyı, aynı mahalledeki ikametinde yakalayarak gözaltına aldı.

Silahı beğenmiş

Kayapınar’ın evindeki aramada, Sami Yılmaz’ın tabancası, olayda kullanılan tüfek, eldiven ve kar maskesi bulundu. Şüphelinin, ifadesinde, Yılmaz’ın silahını beğendiğini söylediği belirterek, “Sami Yılmaz’ı daha önce kulübede tabancayla gördüğünü ve hasımları olduğu için tabancasını gasp etmek amacıyla öldürdüğünü” itiraf ettiği öğrenildi. Kayapınar, tutuklanması istemiyle çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezeaevine kondu.

Neden 16 yılda çıktı?

Ağır ceza avukatı Hacı Ağca, seri katilin, 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmesinin nedenine ilişkin şunları söyledi: “Eski 765 Sayılı ‘Cezaların İnfazı Hakkındaki Kanunumuzun amir hükümlerinden kaynaklanmaktaydı. Bu kanunumuzda 8 Nisan 1991 tarihinde yapılan düzenleme ile müebbet hapis cezası alan bir şahıs, 16 yıl 2 gün kapalı cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmekteydi. Bu şahsın tahliyesinin de temel sebebi budur. 1 Haziran 2005’ten sonra yapılan düzenleme ile ceza 24 yıla çıkarıldı.”

Haberin Devamı

Katil için idam çağrısı

Seri katil olayı dün Türkiye’de en çok konuşulan konulardan biri oldu. Sosyal medyada af ve idam cezası tartışmaları yeniden gündeme geldi. Sosyal medyadaki paylaşımlarda “Türkiye deki adalet sistemi işte, bu katili salan devlet şimdi versin hesabını”, “İdam gelmiyorsa ne söylesek boş”, “Bir mahkumun yatması kalkması, yemesi içmesi yılda 2 bin lira. Sen vergi öde o da tecavüzcüye baksın. Sen vergi öde o da suçsuz insanlarını katledip senin paranla keyif yapsın”, “En azından bunun gibilere idam şart” yorumları yapıldı.

14 yaşında kardeşini boğdu

Kayapınar, 1998-2001 yılları arasında altı kişiyi öldürmüş, biri polis memuru iki kişiyi de yaralamıştı. İlk cinayetini 14 yaşındayken işleyen Kayapınar, kıskançlık yüzünden öz kardeşini iple boğarak öldürmüş, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Şartlı Salıverme Yasası’ndan yararlanarak tahliye edilmişti. Kayapınar, altı seri cinayetin katil zanlısı olarak yakalandığında, ifadesinde, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini anlatmış; öldürdüğü kişileri “av”, gasp ettiği eşyaları “av ganimeti” olarak gördüğünü söylemiş, kendisini de “avcı” diye tanımlamıştı.

Haberin Devamı

Kırmızı bisikletli seri katil sekizinci cinayetinde yakalandı
Cezaevine kendisi döndü

2002 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Kayapınar, eski İnfaz Yasası hükümleri kapsamında hapishanede kalması gereken yaklaşık 16 yıllık süre 2017’de dolacakken, Denetimli Serbestlik Yasası’ndaki bir yıl erken tahliye hükmünden yararlanarak, Ankara’da kaldığı cezaevinden 12 Şubat 2016’da salıverildi. Memleketi Kayseri’ye gelen, polis merkezinde imza vermesi gereken Kayapınar, infaz savcılığına dilekçeyle başvurarak can güvenliği olmadığı gerekçesiyle cezasını cezaevinde çekmeye devam etmek istediğini belirtti. Kayapınar girdiği Kayseri Kapalı Cezaevi’nden 2017’nin şubat ayında çıkmıştı.

Haberin Devamı

‘Bu cani nasıl serbest kalır’

Seri katil tarafından katledilen 2 çocuk babası Sami Yılmaz’ın eşi Yıldız Yılmaz, Hamdi Kayapınar’ın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Eşinin yasını tutan Yılmaz, “Benim eşim, şerefli Türk ordusunun bir neferi idi. Uzman Çavuş olarak emekli oldu. Eşim böyle bir ölümü hak etmedi. Eşimin terörden kurtulup bir caninin kurşunuyla ölmesi çok ağırıma gidiyor. Yedi cinayet işleyen seri katilin nasıl serbest kaldığını anlamış değilim” diyerek gözyaşı döktü.

Türkiye’de seri cinayetler

- Ali Kaya: 1997’de 14 yaşındayken amcası Celal Kaya’yı öldürdü. Akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin rapor verilen Kaya toplam 11 kişiyi öldürdü.

- Süleyman Aktaş: Elektrik Kurumu’nda hat işçiliği yaparken 31 bin 500 volt elektrik akımına kapılıp ağır yaralanan Aktaş, bu olaydan sonra akli dengesini kaybetti. Yol sorduğu bir başkomiseri “ters cevap verdiği” gerekçesiyle öldürdü. Denizli’nin Bozkurt ilçesinde 1994’te dört komşusunu öldürdü, gözlerine ve kafalarına çivi çaktı.

‘Artvin canavarı’

-Adnan Çolak: 1992-1995 yılları arasında Artvin ve ilçelerinde 11 kişiyi öldürdü. Çolak’ın kurbanları yaşları 68-95 arasında değişen kişilerdi. Çolak öldürdüğü 6 kadına da tecavüz etti. Saldırı sırasında kullandığı silah nedeniyle “Baltalı katil” ve “Artvin Canavarı” olarak anıldı.

- Yavuz Yapıcıoğlu: Polis kayıtlarına göre 18 kişiyi öldürdü. Ancak 43 cinayetin sanığı olduğu ileri sürüldü. Cinayetleri işleme biçimi nedeniyle “Tornavidalı Katil” lakabı takıldı.

- Orhan Aksoy: 5 kişiyi naylon iple boğarak öldüren, cesetlerini de kolilere yerleştirip değişik yerlere atan Orhan Aksoy, bu nedenle “Kolici Katil” olarak tanındı.

Yazarlar