Bursa Kış Olimpiyatları'ndaki Başarısız Sonuçlar Meclis Gündeminde

Kış Olimpiyatları'ndaki Başarısız Sonuçlar Meclis Gündeminde

07.03.2018 - 11:22 | Son Güncellenme:

.

Kış Olimpiyatlarındaki Başarısız Sonuçlar Meclis Gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Güney Kore’de düzenlenen kış olimpiyatlarında Türkiye’nin aldığı başarısız sonuçları Meclis gündemine taşıdı. Türkiye’nin 10’da 1 bütçesine sahip ülkelerin çok daha başarılı olduğuna dikkat çeken Aydın, “Kayak dalında deneyimi olmayan, uzmanlaşmamış yöneticilerin bu başarısız sonuçlarda ne kadar etkisi vardır?” diye sordu.
2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’nin kayak dalında aldığı başarısız sonuçların nedenlerini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a soran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, harcanan bütçeler dikkate alındığında sonuçların çok üzücü ve rencide edici olduğuna vurgu yaptı.
İran, Kenya, Sırbistan, Azerbaycan gibi ülkelerin olimpiyatları Türkiye’nin üst sıralarında bitirdiğini ve Türkiye’nin olimpiyatlara ayırdığı bütçenin 10’da birine sahip olan bu ülkelerin çok daha başarılı sonuçlar aldığına dikkat çeken Aydın, Bakan Bak’a şu soruları yöneltti:
“Kayak dalında alınan başarısız sonuçların gerekçeler nelerdir? Bu konuda bir araştırma yapmakta mısınız? Kayak dalında deneyimi olmayan, uzmanlaşmamış yöneticilerin bu başarısız sonuçlarda ne kadar etkisi vardır? Halen görevde olan yöneticileri değiştirerek yerlerine deneyimli kişileri atamayı düşünüyor musunuz? Kayak dalında başarılı sporcular yetiştirmek için bir planlamanız bulunmakta mıdır?”