Eğitim Kız öğrencilere sanatçı desteği

Kız öğrencilere sanatçı desteği

24.03.2010 - 10:17 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesince 2005’te başlatılan "Baba Beni Okula Gönder" eğitim kampanyası kapsamında sanatçıların, kız öğrencilere yurt yapılması için hazırladıkları eserler açık artırmayla satıldı.

Kız öğrencilere sanatçı desteği

Hilton Oteli’nde düzenlenen ve Ceyda Düvenci’nin sunduğu geceye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, iş adamı Aydın Doğan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, kampanya kurucularından Hanzade Doğan Boyner, sanatçı Türkan Şoray, ressam Bedri Baykam ve cemiyet dünyasından birçok isim katıldı.

Haberin Devamı

Gecede konuşan Çelik, iktidara gelir gelmez, eğitimde kanayan yaraya bir çare bulabilmek için "Haydi Kızlar Okula" kampanyasını başlattıklarını hatırlattı.

Bu kampanyaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere birçok insanın destek verdiğini kaydeden Çelik, bu çalışmayla çok mesafe katedildiğini belirtti.

"Devlet elbette kendi imkanlarını seferber etmeliydi. Cehaleti bir daha dirilmemek üzere yok etmemiz ve gömmemiz gerekiyordu. Ama kaynaklar sınırlıydı ve yapılması gereken çok iş vardı" diyen Çelik, devletin çalışmalarının yanı sıra eğitime destek için özel sektör ve sivil toplum örgütlerinden de desteklerin geldiğini söyledi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir kısmı bugün aramızda bulunan birçok değerli iş adamımız, varlıklı insanlar, açmış olduğumuz ’Eğitime Yüzde Yüz Destek’ kampanyasına Türkiye çapında, 2.5 katrilyon destek verdi. Birçoğu, müstakil okullar ve yurtlar yaptılar. Ben özürlü vatandaşlarımızla bir araya geldiğimde bunu birkaç kez söyledim. Çok çeşitli özürlülük türleri vardır. Bir özürlülük dışında hepsinin
rehabilitasyonu mümkündür. Sadece varlıklı olduğu halde, başkasının derdiyle dertlenmeyenlerin, başkasının sefaletiyle ilgilenmeyenlerin, yani gönülden engelli olanların rehabilitasyonu yoktur. Bizim toplumumuzda çok şükür ki bu durumdaki insan azdır. İşin içinde eğitim olunca, birçok insan parasını, gönlünü ortaya koyabiliyor."

Haberin Devamı

Gecede düzenlenen müzayedede, aralarında sanatçıların eserlerinin de bulunduğu 67 tablo ve fotoğraf açık artırmaya sunuldu. Türkan Şoray’ın yaptığı tablo, sanatçı Haluk Akakçe tarafından 200 bin liraya satın alınarak, gecenin en pahalı eseri unvanını aldı.

Yaklaşık 2 milyon lira gelir sağlanan gece, sanatçı Candan Erçetin’in verdiği konserle son buldu.