Ankara Kızılcahamam'a Gelen Leylekler Takip Ediliyor

Kızılcahamam'a Gelen Leylekler Takip Ediliyor

05.07.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

Kızılcahamama Gelen Leylekler Takip Ediliyor

ANKARA (AA) - Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine göç etmiş 21 leyleğe halka takıldı.

Haberin Devamı

Kızılcahamam'da bazı leyleklerin elektrik direklerinde akıma kapılıp ölmesi üzerine leyleklerin yuva yapması için özel olarak dikilen direkler nedeniyle ilçedeki leylek popülasyonu artış gösterdi.

Bu leylekler hakkında daha fazla bilgi edinilmesi için de Ankara Üniversitesi tarafından proje hazırlandı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün izniyle ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kızılcahamam Belediyesinin desteğiyle sürdürdükleri projede yaklaşık bir yıldır düzenli olarak leylekleri kayıt altına aldıklarını belirtti.

Projeyle leylek yavrularının gelişimi, ebeveyn davranışları, göç biyolojisinin araştırılması gibi bilgileri araştırdıklarını, hayvanların ülkeye geliş ve gidişlerini takip ettiklerini ifade eden Kaya, 21 leyleğe halka taktıklarını, projenin devam edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kuşlara halka takan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi kuş uzmanı Doç. Dr. Kiraz Erci·yas Yavuz da metal ve PVC olmak üzere iki kısımdan oluşan halkayla hayvanların yaşam döngülerinde nerelerde bulunduklarını tespit ettiklerini kaydetti.