Kobi KOBİ’lere Ucuz Kredi Geliyor!

KOBİ’lere Ucuz Kredi Geliyor!

31.01.2017 - 19:15 | Son Güncellenme:

Hükümet, ekonomiyi canlandırma amaçlı yeni yatırımları teşvik edecek kapıları açmaya devam ediyor.

KOBİ’lere Ucuz Kredi Geliyor

Ekonomiyi canlandırmaya yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, koşulları biraz daha esneterek önümüzdeki günlerde zimmet düzenlemesinin devreye gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Zimmet Düzenlemesi KOBİ’leri Rahatlatacak

Hazine ve Kredi Garanti Fonu (KGF) garantili 250 milyar TL’lik ucuz kredi programında hazırlıkları tamamlayan ve bu hafta yürürlüğe gireceğini duyuran Hükümet, bankaların kredi verirken çekimser davranmasının önüne geçmek için zimmet maddesi üzerinden değişikliğe gidiyor. Bu duruma istinaden Başbakan Yıldırım;

Bugün kredi veren bir bankacıya, 20 yıl sonra “Sen falanca adama kredi vermişsin, o sonradan battı, hesabını ver.” denildiğini vurgulayarak “Böyle bir şey olmaz. Sen bugünkü şartlara bakarak kredi veriyorsun. Bu da tabi karar vericileri zorluyor. Aşırı tedbirli olmaya zorluyor. Bu sıkıntıyı çözüyoruz.” diyerek hem bankaları hem de krediden yararlanmak isteyen vatandaşları bir nebze rahatlattı.

Haberin Devamı

Kredi Garanti Fonu’nu KOBİ’ler Bilmiyor!

Yeni kredi kanallarının açılması ne yazık ki piyasadaki kredi sorununu çözmüyor. 50 Bin TL faizsiz kredi desteği açılıyor fakat 5 bin TL cirosu olan da, 500 milyon TL cirosu olan da başvurabiliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin krediye daha kolay ulaşması için yasalar çıkıyor. Fakat o şirketin bankada kredibilitesi yoksa yine krediler verilmiyor. Eğer o şirket kredi hususunda güvenilir ise zaten her şartta kredi ve desteklerden yararlanabiliyor.

KGF Tam Bu Noktada Devreye Girmeli

KGF’nin işlevini artırmak gerekiyor. Bu hususta KGF konusunda KOBİ’lerin bilgilendirilmesi çok büyük önem taşıyor. KOBİ’lerin KGF ye bankaların kabul etmediği türden dayanaklar sunması gerekiyor. Eğer elinde bir lisans ya da ikinci el arabası varsa dış pazarlara açılmak ve bu pazarlarda konumunu güçlendirmek isteyen ileri teknoloji üreten firmaları daha çok desteklemek şart.


Kaynak: Kobi-Line