Kobi MegaMerchant, Türkiye’nin ilk E-ihracat Konsorsiyumu oldu

MegaMerchant, Türkiye’nin ilk E-ihracat Konsorsiyumu oldu

16.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk markalarının, üreticilerin ve KOBİ’lerin e-ihracatını hızlandırması amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından verilen “E-ihracat Konsorsiyumu” statüsünü ilk alan firma MegaMerchant oldu. 5986 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ve 30 Aralık 2022 tarihli Ticaret Bakanlığı Konsorsiyum Genelgesi ile firmaların e-ihracatını hızlandıracak firmalara “E-ihracat Konsorsiyumu” statüsü verilmesi karara bağlanmıştı.

MegaMerchant, Türkiye’nin ilk E-ihracat Konsorsiyumu oldu

10 Mayıs 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan duyuru ile genelgede belirtilen tüm kriterleri sağlayan MegaMerchant, “E-ihracat Konsorsiyumu” statüsü almış oldu. Globalleşmek isteyen markaların kolay ve hızlı şekilde e-ihracat yapması için bir “hızlandırma” modeli sunan MegaMerchant, bu statüyle firmaların yeni nesil e-ihracat teşviklerinden faydalanmasının da önünü açacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret profesyonellerinden MegaMerchant kurucusu ve CEO’su Yaman Alpata, şunları söyledi:

“MegaMerchant, üretimden satışa, lojistikten pazarlamaya kadar uçtan uca entegre e-ihracat altyapısı sunarak firmaların ürünlerini Amazon, eBay, Walmart, Etsy gibi global pazar yerlerinde kolayca satışa sunmalarına imkan sağlıyor. E-ihracat yapmak isteyen firmalar, MegaMerchant’ın yurtdışında kurmuş olduğu şirketlerden ve depolardan faydalanarak hızlı ve sorunsuz bir şekilde, dünyanın en büyük e-ticaret pazarları olan Amerika, Avrupa ve İngiltere’ye açılacak.”

Belgelerini teslim eden Mega Merchant kurucusu Yaman Alpata, İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ve E-ihracat Daire Başkanı Hasan Önal ile bir araya geldi.