Gündem Kobra mayına çarptı: 7 asker yaralandı

Kobra mayına çarptı: 7 asker yaralandı

23.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Nusaybin, Midyat ve İdil ilçeleri sınırlarında bulunan Bagok Dağı’nın Dağiçi mevkiindeki orman arazileri için açılan davalar nedeniyle Nusaybin Kadastro Hâkimi keşif kararı aldı. Bölgeye giden hakim ve kâtip ile 3 bilirkişinin güvenliğini sağlayan Kobra tipi askeri aracın geçişi sırasında, dün saat 11.30’da yola döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı.

Kobra mayına çarptı: 7 asker yaralandı


Araçta bulunan Mardin Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı ile emrindeki 6 asker yaralandı. Askerler bölgeye giden ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Ayakta tedavi gördü
Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada yaralılardan birinin Mardin Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı olduğunu belirtti. Açıklamada, “Mardin Valiliği’nin oluru alınarak, Mardin ili Nusaybin İlçesi Dağiçi mahallesi bölgesinde Mardin İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından yapılan keşif faaliyeti esnasında bir zırhlı Kobra aracının mayına çarpması sonucu zırhlı araç içerisinde bulunan Mardin Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı ve 6 personeli yaralanmış, yaralılar Mardin Devlet Hastanesi’ne tahliye edilmiştir” denildi.
Mardin Valiliği de yaptığı açıklamada, saldırının mayının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada, yüzünden hafif yaralanan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı’nın ayakta tedavi gördüğü, patlamanın olduğu bölgeye asker sevk edildiği belirtildi.
Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, patlamada yaralanan tabur komutanı binbaşı ile astsubay ve erbaşların sağlık durumunun iyi olduğunu, saldırganların yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü kaydetti.