Gündem Komutandan Mutlu’ya yardım

Komutandan Mutlu’ya yardım

08.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’daki evinde başından vurulan ve uzun süre yoğun bakımda kalan Mutlu Kaya, dün fizik tedavisinin yapılması için GATA’ya sevk edildi. Aileye ‘Hazırız’ haberini bir komutan verdi

Komutandan Mutlu’ya yardım

Katıldığı bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan ve 18 Mayıs’ta Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ndeki evinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Mutlu Kaya, Diyarbakır’da 51 gün süren tedavisinin ardından dün sabah ambulans uçakla GATA’ya sevk edildi.
Yeniden yürümesi için fizik tedavisi görmesi gereken genç kızın yakınları bu konuda en yetkin hastanenin Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) olduğunu belirterek yardım istedi. Müjdeli haber önceki gece geldi. Ankara’dan gelen telefonun ardından Mutlu Kaya, dün sabah saatlerinde hastaneden ambulans ile alınarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki helikopter pistine getirildi. Buradan 112’ye ait helikopterle Kayseri’ye götürülen Mutlu Kaya oradan da ambulans uçakla Ankara’ya götürüldü.

Müjdeyi komutan verdi
Mutla Kaya’nın, GATA’ya sevki sırasında oldukça mutlu olduğu ve yakınlarına el salladığı, ailesinin de ayrı bir uçak ile GATA’ya gitmek için Ankara’ya hareket ettiği belirtildi. Mutla Kaya’nın ablası Sevil Denizhan, kardeşinin Diyarbakır’da süren tedavisinin ardından fizik tedavi ve rehebilitasyon için GATA’ya gitmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
“Uzun süredir GATA’dan haber bekliyorduk. Dün (önceki) gece GATA’dan bir komutan bizi arayarak her şeyin hazır olduğunu ve Mutlu’yu beklediklerini söyledi. Sabah erkenden önce ambulans ile helikopter pistine götürdük sonra helikopter ile gönderdik. İnşallah GATA’daki tedavi ile kardeşim yeniden eski günlerine döner.”

Haberin Devamı

‘Sus, susman erdemdir’
Sibel Can, ‘Sesi Çok Güzel’ programında ekibinde yarışan ve erkek arkadaşı tarafından vurulan Mutlu Kaya’nın annesi Hanım Kaya’nın “Sibel Can şok etti ve üzdü. Kızım vurulduktan sonra hastaneye gelip geçmiş olsun ziyareti yaptı. Ancak gittikten sonra bir daha ne aradı ne de sordu” sözlerine karşılık verdi. Kaya’nın ambulansla GATA’ya götürüldüğü fotoğrafı Instagram sayfasında paylaşan Can, eleştiriye şu cevabı verdi:
“Diyarbakır’daki tedavisinin ardından, devlet büyüklerimizin yardımı, gayreti ve şahsımın hassasiyetiyle fizik tedavi ve rehabilitasyon için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk edildi. Başına gelen talihsiz olaydan itibaren her gün defalarca arayıp bilgi aldığım Mutlu’nun iyileşmesinde, hayata gözlerini açmasında büyük emeği olan değerli Doktor Ulaş Aktaş ve bütün çalışma arkadaşlarına özellikle teşekkür ediyorum. Daha yolun başındasın, güzel, mutlu her şey senin cennet gözlerin gibi güzel olacak. Yüreğinin büyüklüğü kadar yardım et ve sus. Sus... Susabilmek öyle bir erdemdir ki, son sözü söyleyen sen olsan da. Sadece sen bil ve kendine fısılda... Bırak seni kim nasıl bilirse bilsin. Yüreğince insan ol ve insan olabilmenin erdemini yüreğinde yaşa.”
Kaya’nın doktoru Ulaş Aktaş da konuyla ilgili, “Sibel Hanım iki günde bir muhakkak arıyor. Her günde dayısı Ünal Babacan arayarak bilgi alıyor. Sürekli olarak Mutlu Kaya’yla ilgileniyorlar. Hatta iki gün önce arayarak, Kaya’nın hastalığı hakkında bilgi aldı. Yine ziyarete gelmek istediğini iletti” diye konuştu.
MAGAZİN SERVİSİ