Gündem Konteynerlerde ders zili çaldı

Konteynerlerde ders zili çaldı

16.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayvacık’ta 6 Şubat’tan bu yana süren deprem fırtınası nedeniyle 9 gündür eğitimin yapılamadığı 7 köyden 3’ünde dün ders zili yeniden çaldı. Gülpınar, Babakale ve Paşaköy’de kurulan konteynerlerde öğrenciler eğitime başladı...

Konteynerlerde  ders zili  çaldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 24 yerleşim yerinde hasara yol açan depremler nedeniyle 7 Şubat Salı gününden itibaren Gülpınar, Babakale, Paşaköy, Tuzla, Kösedere, Yukarıköy ve Korubaşı köylerinde okullar tatil edildi. Depremlerin devam etmesi nedeniyle bu köylerde eğitim düne kadar yapılamıyordu. Depremzede öğrenciler için Gülpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesi ile Babakale ile Paşaköy’deki ilkokul bahçelerine konteyner okul kurulumunun tamamlanmasının ardından bu üç okulda eğitime dün sabah tekrar başlandı.

7 sınıf 85 öğrenci

Depremden önce 8 köyden taşımalı eğitimin yapıldığı Gülpınar’daki lisenin bahçesine kurulan okulda 17’si lise olmak üzere 85 öğrenci 7 konteyner sınıfta eğitime başladı. İdareciler ve öğretmenler ise 2 konteyner da toplandı. Öğrenciler, konteynerlerin içine konan elektrikli ısıtıcıların etrafına toplanarak ısınmaya çalıştı. Sömestir tatilinin sonrasında deprem nedeniyle bir kez daha okuldan uzak kaldıklarını belirten öğrenciler, YGS sınavına gireceklerini ve bu şartlarda sınava hazırlanmanın kendileri için çok zor olacağını belirtti.

Tören düzenlendi

Gülpınar köyündeki Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesine kurulan konteyner okulda eğitim öğretime başlanması nedeniyle tören düzenlendi. Bir öğrencinin elinde sallayarak çaldığı zil sesiyle toplanan öğrenciler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu, ardından sınıflarına dağıldı.

Hafta sonu da eğitim

Tuzla, Kösedere, Yukarıköy, Korubaşı ile Gülpınar köyünün ilk ve ortaokulunda ise konteyner okulların kurulumu devam ettiği için, buralarda eğitime çalışmalar tamamlandığında başlanacak. Yetkililer, önümüzdeki hafta sonundan itibaren ise mevzuat gereği Cumartesi günleri öğrencilere telafi eğitimi verileceğini belirtti.