Konut Konut Stoğunun Yüzde 50'si Riskli

Konut Stoğunun Yüzde 50'si Riskli

09.05.2014 - 10:24 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşümün önündeki engeller geç de olsa kalktı. Peki dönüşüm hangi aşamada?

Konut Stoğunun Yüzde 50si Riskli

Keten İnşaat Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, kentsel dönüşüm çalışmaları, dönüşümün gidişatı ve Keten İnşaat'ın dönüşüme katkıları hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Kentsel Dönüşüm günümüzde en çok kullanılan tanım olarak yerleşti. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla da gündeme gelen Keten İnşaat olarak siz nasıl tarif edersiniz ?

Kentsel dönüşüm hiç şüphesiz tüm Türkiye’nin gündemindeen önemli aktör halinde. Keten İnşaat olarak biz de 30 yıldır yaptığımız dönüşümlerde;

Sadece barınmayı değil; daha iyi, daha konforlu, daha güvenli yaşanmasını ilke edindik.

Ülkemiz deprem kuşağında yer aldığı için sağlıksız ve riskli binalardan kurtulması olarak tarif edebiliriz.

Mevcut konut stokunun %50’si sağlıksız yapılardan oluşuyor. İşin kötü yanı bu konutların büyük kısmı İstanbul’da yer alıyor.

Bir yerleşim bölgesinin doğal afetlere dayanıksız olduğu durumlarda, çarpık kentleşmenin getirdiği olumsuzluklar ortaya çıktığında orada yaşayanlara daha yaşanabilir standartta bir çevre yaratmak için binaların ve mekânların yenilenmesidir.

Haberin Devamı

Ülkemizde yaşanan Marmara Depremi’nden sonra bu konu haliyle en önemli gündem oldu ve hiç düşmedi.

Keten İnşaat’ın Kentsel Dönüşüm’deki farklılığını, marka olma yolculuğunu anlatır mısınız ?

Bizim Keten İnşaat olarak farkımız; kişiye özel yaşam alanlarını sunuyor olmamız. Kaliteli malzemeden ödün vermiyor olmamız.İşte bu nedenle Keten İnşaat, kentsel dönüşümün mimarı olarak marka oldu. Bir insanın bir işi mükemmel yapabilmesi için 5 bin saat o işle uğraşması gerektiği söylenir.

Ne mutlu ki, Keten İnşaat olarak biz 30 yıldır kendi çabalarımızla;Başta Nişantaşı olmak üzere Eyüp, Etiler, Bağdat Caddesi, Levent, Erenköy ve Göztepe’de yaklaşık 200 dönüşümü gerçekleştirerek; Kentsel Dönüşümü gerçekleştirmekteyiz.

Biz projelerimizle şehir merkezlerini daha yaşanabilir kılıyoruz. Keten İnşaat olarak, konutunuzun; yorucu kent yaşamında güveni, konforu, huzuru ve rahatı bulduğunuzkaleniz olarak düşündük. Biz de bu kaleyi inşa ederken depreme dayanıklılığın, sağlamlığın yanısıra, her türlü ihtiyaca hitap edebilecek, konforunu sağlayacak butik bir mimari anlayışını ve bu hizmetleri vermeyi prensip edindik.

Kentsel Dönüşüm’de ne gibi zorluklar ve tecrübeler yaşanıyor ?

Haberin Devamı

Çıkan yeni yasa ile beraber kentsel dönüşümün önünün açıldı. 2/3 kararıyla süreçlerin hızlandığını, daha da hızlanacağını söyleyebiliriz. Geç de olsa, artık kentsel dönüşümün önündeki engeller kalktı.