Konut Atakum Rezidans Cumbalı Evler'de 55,000 TL'ye Ev Sahibi Olun!

Atakum Rezidans Cumbalı Evler'de 55,000 TL'ye Ev Sahibi Olun!

23.12.2010 - 15:10 | Son Güncellenme:

Bölgenin ihtiyaçları göz önünde tutularak oluşturulan projede her kesime seçenek sunuluyor.

Atakum Rezidans Cumbalı Evlerde 55,000 TLye Ev Sahibi Olun

Atakum Rezidans Cumbalı Evlerde 55,000 TLye Ev Sahibi Olun
2010 aralık ayında inşaatına başlanan Samsun Atakum mevkiinde yükselecek olan Atakum Residence 2010 sonunda teslim edilecek. 205 adet 2+1 ve 13 adet 1+1 stüdyo daireden oluşacak proje hakkında Tokatlıoğlu Grup proje ekibiyle Milliyet Konut olarak bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Karadeniz'in incisi Samsun'da Tokatlıoğlu İnşaat ve Mimarlık tarafından geliştirilen Atakum Rezidans Cumbalı Evler'de en ucuz daire fiyatı 55,000 TL ve en pahalı daire 101,500 TL

İşte konuşmanın ayrıntıları...

1.Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Şirketimiz, 1985 yılında Samsun ili Çarşamba ilçesinde Veysel Tokatlıoğlu tarafından kuruldu.1987 yılında Mimar Figen Tokatlıoğlu ile birlikte Tokatlıoğlu İnş. ve Mim. Ldt. Şti. İsmi altında ticaret siciline kayıt olundu.

ORTAKLAR:Veysel Tokatlıoğlu: 1962, Çarşamba doğumlu. Samsun- Atakum Sanat Yapı Bölümü 1981 Mezunu
Figen Tokatlıoğlu: KTÜ Mimarlık 1987 Mezunu - Mimar

ŞİRKETİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJELER:

-1985 – 1995 yılları arası proje ve müşavirlik hizmeti olarak 70 Apartman bloğu ve 1500 konut inşaatı, (yaklaşık 200.000 m2) Proje ve müşavirlik hizmeti olarak yapıldı. Müteahhitlik hizmeti olarak 3 özel villa inşaatı. 40 daire 15 işyeri 3 blok halinde inşa edildi. (6000 m2)

Haberin Devamı

-1990 yılında Çarşamba Belediyesi Sarayı mimari proje yarışması kazanılmış ve uygulaması yaptırılmıştır.
-1995 – 2000 yılları Antalya, Lara’da 117 daire. Belek çarşı inşaatında 80 işyeri, 80 apart inşa edildi.

-2003 – 2006 yılları Antalya Lara’da 62 daire ve 124 daire, Örnekköy’de 36 daire Müteahhitlik hizmeti.
-2010 – Samsun-Atakum Rezidans 252 daire (devam ediyor)

-2010 – Samsun-Atakum Cumbalı Evler 218 daire (devam ediyor)

2) Konut piyasası şu anda nasıl bir süreçten geçiyor? Tespitlerinizi aktarabilirmisiniz? 2011 yılını piyasalar açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Firmamız Antalya ve Samsun illerinde konut inşa etmektedir. Samsun’da inşa edilen konutlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Antalya ili düşünüldüğünde yerel yönetimlerin arsa üretiminde sorunlar yaşaması nedeni ile müteahhitlerin konut üretimi yavaşlamıştır.

3) Sektörü arz ve talep dengesi açısından ele alabilir misiniz? Son yıllarda yapılan konut projelerinde bir doyma noktasına ulaşıldı mı?

Sektörde hitap edilecek hedef kitle iyi seçildiği taktirde Samsun’da üretilen konutlarda herhangi bir sıkıntı olmayacağı kanaatindeyiz. Firmamız Karadeniz’in en önemli bölgelerinden biri olan ATAKUM’da konut üretmektedir. Atakum, bakir bir bölgedir. Bölgede üretim gittikçe artacaktır. Daha uzunca bir süre doyum noktasına ulaşmayacağı görüşündeyiz.

Haberin Devamı

4) İnsanlar hangi fiyat aralıklarındaki evleri alabiliyor? Siz konut yaparken bu duruma nasıl yaklaşıyorsunuz ?

Müşteri potansiyelini belirlerken müşteriye sunulacak konfor ve yaşam kalitesi dairelerin fiyatlarının belirlenmesinde etken olmaktadır. Bundan dolayı her fiyat aralığında konut satılabilmektedir.

5) Konut fiyatlarında son yıllarda düşüş olmasına rağmen fiyatların bir dönem çok fazla yükseldiği fikrine katılıyor musunuz? Sizce fiyatlar yüksek mi? Önümüzdeki dönemde fiyatlar nasıl seyredebilir ?

Konut fiyatları, konutun yapıldığı bölgedeki arz talep dengesine göre belirlenmektedir. Son dönemlerde yapının kalitesine göre m2 fiyatı 1000-2000 tl aralığında değişmektedir. 2011 yılında %10 civarında artış olabileceği düşünülmektedir.

Haberin Devamı

6) Yatırım amaçlı yapılan alımlar da düşünüldüğünde gayrimenkul ne zaman ve hangi koşullarda alınmalı?

Yatırım amaçlı konut düşünüldüğünde alınan gayrimenkulun 10 yıllık getirisinin konut fiyatına eşdeğer olması o yatırımın rantabl bir yatırım olmasını sağlamaktadır. Biz inşaatlarımızda fiyat tespitlerimizde yukarıdaki şartlara uygunluk göstermesine dikkat etmeliyiz.

7) Konuta asıl ihtiyacı olan kesimin orta ve alt sınıf olduğu belirtiliyor. Siz gelecekte bu kesime yönelik konut projeleri geliştirmeyi düşünüyor musunuz?

Türkiye’de alım gücü alt ve orta gelirli sınıfların konut sahibi olabilmesi için devlet desteğinin müteahhitlere sağlanması gerekmektedir. Hükümetler bu konuda gerekli düzenlemeleri yaparlarsa firmamız elinden gelen desteği seve seve verecektir.

8) Gayrimenkul sektöründe kaliteli ve uygun fiyatlı konutlar üretebilmek için neler yapmak gerekiyor?

Gayrimenkul sektöründe uygun kalite ve uygun fiyatta konut üretebilmenin tek şartı konut üretilecek arsaların uygun fiyatlarla müteahhitlik sektörüne aktarılabilmesini gerektirmektedir. Bu sağlandığı taktirde halkımıza yaşanabilecek mekanların oluşmaması için herhangi bir neden görülmemektedir.

Haberin Devamı

9) Gayrimenkul yatırımında Samsun’da/Karadeniz bölgesinde hangi bölgeler öne çıkıyor?

Karadeniz’in incisi olan Samsun, 1950lerden sonra çevre illerin çekim merkezi olarak göç almıştır. 1960’larda kurulan fuar geleneğinden dolayı da insanlar arasında ticari ve sosyal iletişim alanında Türkiye’nin önde gelen illerinden olmuştur. Bir dönem durgunluğa uğramış olsa da son yıllarda eski özelliğini ve cazibesini yakalamıştır. Samsun’un çevresindeki illerin ekonomik olarak gelişmeleri Samsun ili ve Atakum ilçesini daha cazip hale getirmektedir. Çevre illerin Atakum’a talepleri arttığı sürece Atakum’un değer kazanacağı görüşündeyiz.

10)Şuan devam etmekte olan ve yeni projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Samsun’un parlayan yıldızı Atakum ilçesinde 1. Projemiz ATAKUM REZİDANS ve 2. projemiz CUMBALI EVLER projeleri tüm hızıyla devam etmektedir. Bu projeleri zamanından önce teslim edeceğiz. Ayrıca 2011 yılında farklı konseptlerde projeler planlamaktayız.

11. Son olarak eklemek istedikleriniz.

Samsun, bölgenin çekim merkezi olma niteliğini daha da hızlandırmıştır. Samsun çevre illerin sağlık, eğitim, turizm ve alışveriş isteklerine cevap vermektedir. Artvin’den Sinop’a Samsun ve ilçelerinde, Amasya, Çorum, Tokat illerinde projelerimize ciddi bir biçimde ilgi duyulmuştur. Tanıtım otobüsü ile bölgemizdeki tüm yerleşim bölgelerine ulaşım sağlanarak projelerimizin tanıtım yapılmaktadır.

15 kişiyi geçen istekli grupları otobüsümüzle servis imkânı sağlayarak tanıtım ofisimizde oluşturduğumuz numune dairelerimizi gösterme imkânını sağlıyoruz.

Dünyada düzenlenen konut fuarlarına katılarak, Samsun dünyaya tanıtılacaktır. Önemli bir not olarak belirtmeliyiz ki tek başına firmamızı bu konu aşmaktadır. Yabancıya gayrimenkul satışı ile ilgili şehrimiz dünya çapında bilinmesi gerekir. Sonuç olarak Samsun’umuzun tanıtımını öncelikle ülkemize daha sonrada dünyaya açacağız, bu yolda emek harcayacağız.

Konuyla ilgili olarak, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından şehrimizin markasını anlatmak amacıyla ülke ve dünya çapında girişimlere devam etmesi gerekmektedir. İleriki aylarda Samsun’un müteahhit firmaları, turizmcileri, ilgili firma ve kuruluşları bir araya getirmek ve güç birliği yaparak hedefe varmak istiyoruz.

PROJE EKİBİ:

Müteahhit: Veysel Tokatlıoğlu

Mimari Proje: Mimar Figen Tokatlıoğlu

Y.Mimar: Kürşat Aybak

Statik Proje: İnş. Müh. Kenan Yediyıldız

Zemin Projesi: İnş. Müh. Selim Sarıkaya

Kalite Kontrol : Mimar Burhan Taneri

Teknik danış : inş müh. Rıfat öztürk

Tekniker : Mehmet Uçar