Konut Aydın'da Emlak Fiyatları Nasıl?

Aydın'da Emlak Fiyatları Nasıl?

25.08.2014 - 11:01 | Son Güncellenme:

Aydın'da emlak piyasası ne durumda? Fiyatlar yükselecek mi? Önümüzdeki dönemde neler bekleniyor?

Aydında Emlak Fiyatları Nasıl

Ege'nin yükselen şehirlerinden Aydın'da emlak satışları ve kiralamaları ne durumda? Mücadele haber platformunun haberine göre, Aydın'da emlak piyasasında son durum ne?

Haberin Devamı

Emlak ve kira bedelleri gün geçtikçe yükseliyor. Konu ile ilgili olarak Birgül Onkun´a sorularımızı yönelttik ve kendisi yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi;

Aydın´da Emlak fiyatları yükseliyor mu?

Emlak fiyatları Aydın´nın Büyükşehir olmasından sonra konut fiyatları ve kiralarda %40 oranında bir arttış oldu.

Aydın Büyükşehir olduktan sonra Emlak alım satımlarında bir farklılık gözlemlediniz mi?

Aydın´da Büyükşehir olması, konut kredilerinin faiz oranlarının yükselmesi insanların tatil ve farklı ihtiyaçlara yönelmesi emlak alım satımlarını büyük ölçüde azalttı. Parası olan vatandaşlar da müteahhitlerden inşaat halindeki yapıları almayı tercih ediyorlar.

Bu nedenden dolayı emlak sektöründe kepenk kapatan esnaf arkadaşlarımız oldu.

Haberin Devamı

Kira fiyatlarının yüksek olmasının sebebi sizce nedir?

Üniversitenin açılması ile birlikte emlak piyasasının hareketleneceğini düşünüyorum. Adnan Menderes Üniversitesi'nin öğrenci sayısının her geçen yıl artması, yeterli devlet yurdunun bulunmaması, öğrencilerin apart ve özel yurtlardan ziyade 3-4 arkadaş bir araya gelerek ev kiralama yoluna yönelmeleri şehir merkezindeki kira fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.

EN BÜYÜK SORUN MERDİVEN ALTI EMLAKÇILAR!

Emlak sektöründeki yaşadığınız en büyük sıkıntı nedir?

“Emlak sektöründe en fazla yaşadığımız sıkıntı merdiven altı emlakçıların her geçen gün artması. Yetkili, yetkisiz kişilerin denetimsiz emlakçılığa soyunması hem vatandaşı hem bizleri mağdur ediyor. Devlete bir kuruş vergi vermedikleri gibi, bizim komisyonlarımızı da yarıya çekiyorlar.

Geçimini ek iş yapmadan sadece emlakçılık işinden kazanan arkadaşlarımız zor durumda kalıyorlar. Biz kayıtlı mükellefler olarak devlete karşı olan her türlü yükümlülüğümüzü yerine getiriyoruz.

Emlakçılar olarak bu tür kaçak çalışanların denetim altına alınmasının sektörü rahatlatacağına inanıyoruz.”