Konut Müteahhitler işbirliğine hazır

Müteahhitler işbirliğine hazır

16.02.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED), kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için yerel yönetimlere yönelik ziyaretleri sürüyor.

Müteahhitler işbirliğine hazır

Kentsel dönüşümün inşaat sektörü, yerel yönetim ve kamuoyunda kavram olarak daha net anlaşılması ve yüzde 85'inin dönüşüm yaşaması gereken İzmir'de, bu önemli süreçte sosyal boyutun göz ardı edilmemesi için yoğun mesai harcayan Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED), ilçe belediye başkanlarına yönelik ziyaretleri hız kazandı.

Haberin Devamı

Necip Nasır Başkanlığındaki Müteahhitler Federasyonu üyeleri, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı ziyaret ederek kentsel dönüşüm konusundaki işbirliğini artırmak için önerilerini paylaştı.

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ile görüşen MÜFED heyeti, İzmir'in en yoğun nüfuslu ilçelerinden biri olan Karşıyaka'daki yaşam standartlarını yükseltmek için belediyenin ada bazındaki planlamalarının bitmesini beklediklerini dile getirdi.

Bir güçbirliği hareketi olarak sektörün sorunlarını çözmek için belediye başkanlarına ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden MÜFED Başkanı Necip Nasır, bir ilçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticilerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Her fırsat ve görüşmede dile getirdiğimiz gibi dönüşüm çalışmalarının ada bazında planlanması ve bölgesiyle bütüncül nitelik taşıması büyük önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

MÜFED olarak İzmir'de başlattıkları güçbirliğini Ankara'da kurulan konfederasyon ile Türkiye geneline yaydıklarını hatırlatan Nasır, “200 farklı iş koluna hitap eden bu büyük sektörün bilimsel argümanlarla hareket ederek standartlara uygun iş yapabilmesi gereğinden hareketle, Türkiye çapında 60 ilde dernek ve federasyonlar kurduk. İzmir'in rantının İzmir'de kalmasını amaçlıyoruz. İzmirli müteahhitler olarak bölgeyi ve halkın beklentilerini çok iyi biliyoruz. Bizim isteğimiz ada bazındaki planlamaların bir an önce yapılmasıdır” ifadesini kullandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, Karşıyaka'nın bir yaşam kenti özelliği taşıdığına vurgu yaparak; “Yerel yönetimler, halkın konforunu artırmak için görev yapıyor” dedi.

Geçmiş yıllardaki planlamaların günümüz koşullarına uymadığını ve özellikle Alaybey bölgesinde dönüşüm yapılması gerektiğini belirten Başkan Akpınar, insanların taleplerinin zamanla değiştiğini, bu nedenle kent mimarisinin de modernize edilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Kent yenilemesinde sosyal donatı, yeni yol, meydan ve parkların da bir bütün olarak planlanması gerektiğine dikkat çeken Akpınar, İzmirli müteahhitlerle bu konuda işbirliğine hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Her apartman bir çocuk okutuyor...

Toplum olarak milli felaketlerde bir araya gelindiğini, fakat bu yardım ve duyarlılığı sürekli hale getirmek istediklerini kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Her Apartman Bir Çocuk Okutuyor” adlı projeyle üniversite ögrencilerine yeni bir kaynak yarattıklarını kaydetti.

Her apartmanda toplanan aidatların bir bölümünün çocukların eğitimi için ayrılması sisteminden yola çıkan projeyle 200 civarında öğrenciye burs sağladıklarını belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, projenin genele yayılması gerektiğini söyledi.

“Her Apartman Bir Çocuk Okutuyor” projesinde emeğe geçen herkesi tebrik eden MÜFED Başkanı Necip Nasır da, federasyon olarak bu anlamlı oluşuma katkıda bulunmak için destek sözü verdi.