Konut TOKİ, Beypazarı’nda Romanlar için de 32 konut yapacak

TOKİ, Beypazarı’nda Romanlar için de 32 konut yapacak

21.10.2010 - 10:10 | Son Güncellenme:

Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nde Kaymakamlık, Belediye ve Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yaptırılacak 240 toplu konutun ihalesi yapıldı. TOKİ, arsa karşılığı Beypazarı Belediyesi’ne 16 konut yaparken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Roman Açılımı’ kapsamında Romanlar için de 32 konut yaptıracak.

TOKİ, Beypazarı’nda Romanlar için de 32 konut yapacak


İlçenin Ayvaşık Mahallesi, Oğuzkent Mevkii’nde altyapısı tamamlanmış olan alanın hemen yanında 33 dönümlük araziye yapılacak 240 konutun ihalesini, inşaatı devam eden Beypazarı Devlet Hastanesi’ni yapan Artı Yapı İnşaat firması aldı. İhaleyi alan firmanın konutların yapımına önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gecekonduda oturan Roman kalmayacak” konuşmasından sonra harekete geçen TOKİ, ağustos ayı içerisinde Beypazarı’nda 32 Roman konutu için ihale düzenleyecek. Beypazarı Rüstempaşa Mahallesi'nde yaşayan Romanlar için yapılacağı belirtilen konutların bir yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. 45 metrekarelik konutlardan almak isteyen Roman vatandaşlar, 100 liradan başlayan taksitlerle kendi evlerinin sahibi olabilecek.
Beypazarı Belediye Başkanı MHP'li M. Cengiz Özalp, TOKİ’nin verilen arsa karşılığı Beypazarı Belediyesi'ne 16 konut yapacağını belirtti.

Haberin Devamı

TOKİ KONUTLARI İLE İLGİLİ TÜM HABERLER BURADA!