Gündem Köpekleri zehirleyen komşuyla yüzleştiler

Köpekleri zehirleyen komşuyla yüzleştiler

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Komşusuna ait iki köpeği zehirlemekle suçlanan sanık K.Ü. “Köpekleri zehirleyerek öldüreceğimi söylemedim” dedi. Tanem Sivar Dirvana ve eşi, olaydan sonra ilk kez sanık ile duruşmada yüz yüze geldiler.

Köpekleri zehirleyen komşuyla yüzleştiler

Marmaris’te sunucu Tanem Sivar Dirvana ve eşi Edhem Dirvana’nın “Django” ve “Pamuk” isimli labrador cinsi iki köpeğin zehirlenerek öldürülmesine ilişkin açılan davada sanık K.Ü.’nün talimatla ifadesi alındı. Tanem Sivar Dirvana ve eşi, olaydan sonra ilk kez sanık ile duruşmada yüz yüze geldiler.

Haberin Devamı

Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen talimat duruşmasında ifade veren K.Ü. “Haberim yokken Jandarma Karakolu’ndan çağrıldım. Köpekleri zehirlemekle suçlandım. Karakola çağırıldıktan sonra arazimde Edhem’in gezdiğini gördüm. Ben de sinirlendiğim için içeride oyuncak tüfeği havaya boş olarak sıktım. Tüfeğin içinde mermi yoktu. Edhem Divana ile eşi olayı basına kamuoyuna haksız bir şekilde yansıtarak beni suçladı. Güya köpekleri zehir verirken videomu çekmişler. Daha sonra avukatımla ‘Varsa o görüntüler ortaya çıkarın’ dedik. Olmadığı için çıkaramadılar. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Köpekleri zehirleyerek öldüreceğini söylemediğini belirten sanık K.Ü. “Evimde yapılan aramada zehir bulunmadı” diye konuştu. Mahkeme, talimat dosyasının Muğla’ya gönderilmesine karar verdi. Tanem Sivar ve Edhem Dirvana Bakırköy Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Sivar, “Verdiğimiz mücadeleye hiçbir şekilde yorulmadan devam edeceğiz” dedi. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi adına Yasemin Babayiğit ve Deniz Tavşancı da duruşmaya müdahil olarak katıldı. l Serpil KIRKESER İstanbul DHA