Dünya Köprüler vuruldu! Musul'da sorgu zamanı

Köprüler vuruldu! Musul'da sorgu zamanı

24.11.2016 - 17:01 | Son Güncellenme:

Koalisyon uçaklarının son köprüyü de imha ettiği kentin iki yakasının birbiriyle bağlantısı koptu. Musul'un doğusunda ise kalabalık bir grup sivil, askerlere kimin ateş açtığını öğrenmek için toplu sorguya çekildi.

Köprüler vuruldu Musulda sorgu zamanı

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da dün itibariyle tamamen kuşatılan IŞİD'in batıdaki Rakka ile bağlantısı dün kesildi. Sokak savaşlarının yaşandığı kent merkezinde üç mahalle daha terör örgütünden kurtarıldı. Irak ordusu, Amn, Kahira ve Green Apartments mahallelerinin IŞİD'den temizlendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Musul'un ortasından geçen Dicle Nehri üzerindeki köprüleri hedef alan koalisyon savaş uçakları ise, son köprüyü de vurdu ve kentin iki yakası arasındaki bağlantıyı kopardı. Savaş uçakları Demir Köprü olarak bilinen Eski Musul Köprüsü'nü bombaladı.

Dicle Nehri üstünde operasyon başlamadan önce beş köprü bulunuyordu.

Köprülerin yıkılmasıyla Irak ordu birlikleri Kayyara bölgesinden Musul'un diğer yakasına ilerleyecek.

SORGU ANI!

Amerikan Associated Press haber ajansı, kentin doğusundaki Gökçeli Mahallesi'nde bir araya toplanmış sorguya çekilen sivillerin fotoğrafını geçti.

Yüzlerce erkek teker teker arandı ve bir alana toplandı. Ordu birlikleri, birkaç gün önce askerlere kimin ateş açtığını bulmayı denedi.

Köprüler vuruldu Musulda sorgu zamanı

CEPHELER BİRLEŞTİ

Haberin Devamı

17 Ekim'de başlatılan Musul operasyonuna Irak ordusu, peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri katılıyor. Güney cephesinden ilerleyerek batıdaki Telafer'e ulaşan Haşdi Şabi, dün kuzeydeki peşmerge güçlerinin mevzileriyle cepheyi birleştirdi.

Neredeyse kent içine sıkıştırılan IŞİD, keskin nişancı ateşi ve bomba yüklü araçları patlatarak direnmeye çalışıyor.

50 binden fazla silahlı unsurun yer aldığı Musul operasyonu nedeniyle on binlerce sivil evini terk etmek zorunda kaldı. Halen Musul içerisinde 1 milyondan fazla sivilin IŞİD tarafından tutulduğu tahmin ediliyor.