Gündem Köprüleri kapatan albay yakalandı

Köprüleri kapatan albay yakalandı

23.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’da Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kapatmakla görevlendirildiği belirlenen Kurmay Albay Muammer Aygar, Antalya’da gözaltına alındı.

Köprüleri kapatan albay yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için Whatsapp’ta oluşturdukları grup üzerinden yazışma yaptığı ve darbe girişiminde Boğaz köprülerini kapatmakla görevlendirildiği tespit edilen Kuleli Askeri Lisesi Okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar’ın Antalya’da olduğunu tespit etti.
Muratpaşa ilçesinde bir akrabasının evinde olduğu belirlenen Muammer Aygar, önceki gün akşam saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alındı. Aygar’ın giysi dolabında saklandığı ifade edildi. Operasyonda, Aygar’a yardım ettiği ileri sürülen akrabası S.B. de gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki kimlik tespiti ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sema Yazar Semt Polikliniği’nde sağlık kontrolünden geçirilen Muammer Aygar ve S.B., sorguları yapılmak üzere Terörle Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Muammer Aygar’ın FETÖ mensubu subayların darbe girişimini yönetmek için 15 Temmuz’da Whatsapp’ta oluşturdukları grup üzerinden diğer darbeci askerlerle yazışmalar yaptığı belirlenmişti. Yazışmalarda Muammer Aygar’ın “Kuleli’de yoğun çatışma var gruba ateş ediyoruz”, “İkinci köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?” ve “Çengelköy’de direnen 4 kişiyi vurduk. Sorun yok” gibi ifadeler kullandığı belirtilmişti.

Ruhsatlı 2 tabanca

Kurmay Albay Aygar’ın, 16 Temmuz sabahı otomobille Antalya’ya gittiği, o günden bu yana aynı zamanda akrabası olan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sefai Bilgin’in evinde saklandığı belirlendi. Aygar’ın, akşam saatlerinde Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin baskını sırasında yatak odasında gardıroba saklandığı öne sürüldü. Evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ile Albay Aygar’a ait ruhsatlı 2 tabanca ele geçirildi.