Gündem Koray Aydın kimdir?

Koray Aydın kimdir?

08.04.2016 - 15:56 | Son Güncellenme:

MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine karar verilince adaylar harekete geçti. Koray Aydın Ankara’da MHP’lilerle bir araya gelecek. Peki Koray Aydın kimdir? Koray Aydın siyasi hayatı haberimizde.

Koray Aydın kimdir

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın Ankara’da MHP’lilerle bir araya gelecek. Aydın, “Ülkücü Gelecek ve İktidar için Büyük Ankara Buluşması” ismi verilen toplantıda MHP’nin geleceği ve iktidar vizyonuna ilişkin projelerini açıklayacak.

Haberin Devamı

KORAY AYDIN KİMDİR?

Koray Aydın (5 Aralık 1955, Trabzon, Türkiye), Türk siyasetçi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi'ni bitirdi. 19., 24. ve 25. dönem Trabzon ve 21. dönem Ankara Milletvekilliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bakanlığı sırasında yaptığı işlemler nedeniyle Yüce Divan'da yargılanmıştır. 24 Şubat 2005 tarihinde başlayan mahkeme'de savcı, 10 ihaleye ayrı ayrı, 19 ihaleye de zincirleme olarak fesat karıştırmak ve haksız mal edinme suçlarından toplam 216 yıl 6 aya kadar hapsini istedi. Ayrıca eylemin, görevi kötüye kullanma suçu boyutunu aşıp, ihaleye fesat karıştırma suçunu oluşturduğunu iddiası ile, haksız edindiği ileri sürülen 1 trilyon 961 milyar TL'nin (1 milyon 961 bin YTL) zor alımına karar verilmesini de talep etti. 5 Ekim 2007 tarihli karar duruşmasında hakkındaki tüm suçlamaların yersiz orduğu tespit edilerek beraatine karar verildi. Kendisi, eşi ve çocuklarının da mal varlıkları üzerindeki ihtiyati tedbir kararını da kaldırdı.

Haberin Devamı

24. Dönem Trabzon Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir. 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan 10. MHP olağan kongresinde MHP Genel Başkanlığı'na aday olmuştur. Koray Aydın bu kongrede 441 oy alarak, Devlet Bahçeli'nin ardından ikinci olmuştur.

25. Dönem Trabzon Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girdi ve Meclis Başkanvekilliği'ne seçildi.1 Kasim 2015 tarihli secimlerde meclise girememiştir...