Ekonomi Kosova’nın KEDS’i 3. mezunları verdi!

Kosova’nın KEDS’i 3. mezunları verdi!

16.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalık Holding ve Limak Grubu’nun ortak olduğu Kosova’nın elektrik dağıtımını yapan KEDS’in kurduğu KEDS Academy 3. dönem mezunlarını da verdi.

Kosova’nın KEDS’i 3. mezunları verdi

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Kosova Eğitim Bakanlığı, KEDS ve Kosova Devlet Üniversiteleri işbirliğinde hazırlanan program, 1 yıllık teorik ve pratik eğitimin ardından başarılı öğrencilere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde geçerli olan BTEC sertifikası veriyor. Gençler, program kapsamında enerji sektörü ile ilgili olarak yönetim ve teknik konularında ileri düzeyli bir eğitime tabi tutuluyorlar. KEDS Academy’den mezun olan pekçok genç de KEDS bünyesinde işe alınıyor.
Kosova’nın başkenti Priştina’da düzenlenen mezuniyet törenine Kosova Ekonomik Kalkınma Bakanı Blerand Stavileci, Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık ve Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir katıldı. Özdemir yaptığı konuşmada, “Bu tür sosyal sorumluluk projelerine başlamak kolaydır ama onları sürdürülebilir hale getirmek oldukça zordur. Ben bugün burada KEDS Academy’nin kurumsallaştığını ve hedefine ulaştığını görmekten dolayı ayrı bir mutluluk yaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ahmet Çalık da “Bugün burada bulunan genç mezunları mutlulukla izliyoruz. Çünkü onların başarısı bizim başarılı işlere imza attığımızın en büyük göstergesi. KEDS Ailesi olarak daha güçlü bir Kosova için ülkeye ve topluma değer katacak projeler üretmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.