Gündem KPSS 2017/1 tercih başvuruları nasıl yapılır? 2017/1 KPSS başvurusu

KPSS 2017/1 tercih başvuruları nasıl yapılır? 2017/1 KPSS başvurusu

01.07.2017 - 09:06 | Son Güncellenme:

KPSS 2017/1 tercih başvuruları devam ediyor. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılan KPSS 2017/1 başvuru işlemleri 3 Temmuz saat 23:59'da sona erecek. Peki KPSS 2017/1 başvuru işlemi nasıl yapılır?

KPSS 2017/1 tercih başvuruları nasıl yapılır 2017/1 KPSS başvurusu

KPSS 2017/1 başvuru işlemleri 21 Haziran’da başladı. 3 Temmuz Pazartesi günü saat saat 23.59’da sona erecek. Başvuru işlemleri, her adayın mezuniyet derecesine göre oluşturulan kadrolara göre yapılıyor. KPSS 2017/1 tercihlerinde adayların en çok dikkat etmesi gereken, kadro ve pozisyonlar için kılavuzda belirtilen nitelik kodlarıdır. ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan kılavuz incelenerek nitelik kodlarının gerektirdiği şartların taşınıp taşınmadığı kontrol edilmelidir. Nitelik kodlarının gerektirdiği şartları taşımayan adayların başvuruları kabul edilmez.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİNİN NASIL YAPILACAĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS 2017/1 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS 2017/1 başvurusu yapacak olan adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesine girerek işlemlerini gerçekleştirebilirler. Tercihler sisteme kaydedildikten sonra kılavuzun son kısmında yer alan bankalardan birisi aracılığıyla ya da ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümü aracılığıyla yerleştirme ücreti ödenmelidir. 15 Türk Lirası olarak belirlenen yerleştirme ücretini bankadan yatıracak adaylar 4 Temmuz mesai saati bitimine kadar, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ bölümünü kullanacak adaylar da 4 Temmuz saat 23.59’a kadar ödemelerini yapabilirler. Bu süreler içerisinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

Haberin Devamı

KPSS 2017/1 BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLECEK?

KPSS 2017/1 başvuruları, 2016 KPSS puanına sahip olan Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans öğrencileri tarafından yapılacak. KPSS’de tek yıl ve çift yıl ayrımı nedeniyle 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına girmiş olan adaylar sadece A grubu kadroları müfettişlik, kaymakamlık gibi kadrolar için başvuru yapacak.

KPSS TERCİH ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

KPSS tercih ücreti ödemek için iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi ÖSYM’nin ödemeler bölümü diğeri ise kılavuz sonunda yer alan bankalardır. Kılavuz sonunda yer alan bankalar şunlardır;

· Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

· Albaraka Türk tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

· Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

· Kuveyt Türk Katılım Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

· Türk Ekonomi Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri

· Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı

· Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık

Haberin Devamı

Yerleştirme ücretlerinin son ödeme tarihi 4 Temmuz Salı günüdür.

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları açıklandığında adaylara, posta ile sonuç belgesi gönderimi yapılmayacaktır. Sonuç belgeleri sadece ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden görülebilecek. Kamu kurum ve kuruluşları da elektronik ortamda kendi şifreleri ile bu sonuçlarla ilgili bilgilere erişim sağlayabilecek.