Eğitim KPSS başvuruları ne zaman bitiyor?

KPSS başvuruları ne zaman bitiyor?

22.03.2016 - 23:19 | Son Güncellenme:

17 Mart Perşembe günü başlayan KPSS başvuruları hala devam ediyor. 31 Mart Perşembe günü bitecek olan KPSS başvurularını nasıl yapacağınızı öğrenmek için yazımızı inceleyiniz.

KPSS başvuruları ne zaman bitiyor

Öğrenciler lise eğitimini tamamladıktan sonra veya üniversite eğitimini tamamladıktan sonra eğer bir kamu kurumunda çalışmak istiyorsa önünde tek bir engel bulunmaktadır. Kamu kurumunda çalışmak isteyen herkes kamu personel seçme sınavı yani KPSS'ye girmesi gereklidir. Burada alacakları puanlar ile tercih yapabilirler ve eğer puanları yeterse istediği yerlerde iş hayatlarına başlayabilirler. KPSS için üniversite mezunu olmanıza gerek yoktur. Lise mezunu olan öğrenciler için de KPSS yapılmaktadır. 3 bölüm olan KPSS'de bitirmiş olduğunuz lisans eğitimine göre giriş yapabilirsiniz. KPSS bölümleri KPSS - A, KPSS - B ve öğretmenlik olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS - A grubu sınavına girmek için üniversite mezunu olmanız gerek yoktur ama tercih yapmak isterseniz mezun olmanız gereklidir. Mezun olmayan öğrenciler tercihlerini gerçekleştirebilir kendilerine denemiş olabilirler yada aldıkları puan mezun olduktan sonra da geçerli olduğu için mezun olmadan da sınava giriş yapabilirsiniz. Hukuk, siyasal bilgiler, işletme, iktisat ve idari bilimler ve iktisat bölümlerini bitirmiş olan öğrenciler bu sınava girebilir ve tercihlerini gerçekleştirebilir. KPSS'nin diğer sınavı olan KPSS - B sınavı ise 2 yılda olan bir sınavdır. Çift yıllarda yapılan bu sınava sayısal bölümler girebilmektedir. Mühendislik, veterinerlik, teknisyenlik, memur, psikolog, mimar bölümlerini okuyan öğrenciler bu sınava girebilirler. Diğer sınav ise öğretmenlik okuyan öğrenciler içindir.

Haberin Devamı

KPSS'ye girecek olan öğrenciler için başvurular başlamıştır. 17 Mart 2016 perşembe günü KPSS başvuruları başlamıştır. Başvurular 31 Mart tarihine kadar devam edecektir. KPSS başvuruları yapmak isteyen adaylar 17 Mart tarihinden başlayarak 31 Mart 2016 Perşembe saat 23:59'a kadar başvurularını tamamlayabilirler. Bu sene yapılacak olan KPSS başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Tüm sınavları ÖSYM kurumu gerçekleştirdiği için ÖSYM kurumunun internet sitesinden KPSS başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM kurumunun internet sitesine giriş yaptıktan sonra sol tarafta başvurular bölümü bulunmaktadır. Bu bölüme girdikten sonra şu an yapabileceğiniz başvurular bulunmaktadır. Bu başvuru seçeneklerinden 2016 KPSS lisans seçeneğini seçmelisiniz.

Başvuru bilgileri için tıklayınız seçeneğini seçtikten sonra KPSS başvuruları ile ilgili tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Bu sayfadan başvuru kılavuzu, aday başvuru formu, sağlık durumu, adres iline göre tercih edilebilecek yakın sınav merkezleri ve KPSS alan ve ÖABT için adres iline göre tercih edilebilecek sınav merkezleri seçeneği bulunmaktadır. Başvuru için tıklayınız seçeneğini seçtiğinizde de karşınıza sınavlar gelecektir. 2016 KPSS sınavını seçtikten sonra başvuru yap seçeneğini seçmeniz gereklidir. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra başvuru işlemine devam edebilirsiniz. Eğer ÖSYM sistemine kayıtlı bir üyeliğiniz yok ise başvurunuzu başvuru merkezlerinden gerçekleştirmeniz gerekecektir. KPSS başvurularını gerçekleştirdikten sonra sıra sınav ücretini yatırmanıza gelecektir. Sınav ücretini yatırdıktan sonra KPSS başvuruları tamamlayabilirsiniz ve sınav günü sınava girebilirsiniz.