Gündem KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2018 KPSS ne zaman? (Ortaöğretim)

KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2018 KPSS ne zaman? (Ortaöğretim)

04.07.2018 - 18:56 | Son Güncellenme:

KPSS için heyecan dorukta. 2018 Ortaöğreitm KPSS başvuruları başlayınca adaylar arayışa geçti. Peki KPSS ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır? İşte 2018 KPSS tarihleri ve ayrıntılar haberimizde...

KPSS başvurusu nasıl yapılır 2018 KPSS ne zaman (Ortaöğretim)

2018 KPSS tarihleri araştırılmaya devam ediyor. Memur ve öğretmen adaylarını heyecanlandıran KPSS için meraklı arayış sürüyor. 2018 KPSS sınavlarına az bir süre kalmasıyla adaylar merak ediyor... KPSS tarihi ne zaman? KPSS ortaöğretim başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ÖSYM KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHİNİ AÇIKLADI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar" hükümleri kapsamında, 2018 KPSS ortaöğretim düzeyi, 7 Ekim'de uygulanacak.

LİSE KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Lise KPSS başvuruları başladı. 3-19 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden alınacak olan KPSS başvurular ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra yapılabilecek.

2018 KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Sınava başvuru işlemleri, 19 Temmuz'a kadar sürecek. Sınav ücreti ödemesi ise 20 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığında, din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT) ise 9 Aralık'ta yapılacak. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, KPSS'ye girdikleri öğrenim düzeyinde DHBT'ye de katılacaklar. Ortaöğretim düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların, 2018 KPSS ortaöğretim düzeyi genel yetenek-genel kültür oturumuna katılmaları gerekiyor.

Açıklamada, sınava başvuracak adayların, ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği belirtildi.

KPSS LİSANS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavı bu yıl 22 Temmuz 2018 tarihinde saat 10:15'de başlayacak ve 130 dakika sürecek. Adaylar KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavına 60 TL katılım ücreti ödeyecek.

Öte yandan aynı gün içerisinde Öğretmen adaylarının dahil olduğu Eğitim Bilimleri sınavı öğleden sonra 14:45'de başlayacak. Bunun yanı sıra KPSS alan sınavları 28-29 Temmuz 2018 tarihinde üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) ise 5 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.