Gündem KPSS lisans giriş yerleri sorgulama! KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?

KPSS lisans giriş yerleri sorgulama! KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?

18.07.2018 - 11:26 | Son Güncellenme:

2018 KPSS sınavları için geri sayım başladı. KPSS lisans sınavı için bu hafta sonu binlerce aday ter dökecek. Öte yandan KPSS ortaöğretim başvuru işlemleri ise devam ediyor. Peki başvurular için son gün ne zaman?

KPSS lisans giriş yerleri sorgulama KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman

KPSS lisans sınavı için artık çok az bir zaman dilimi kaldı. 22 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan KPSS genel kültür genel yetenek sınavı için adaylar sınav giriş belgelerine ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. KPSS sınavına girecek olan adaylar sınav salonlarına sınavın başlamasına 15 dakika kala alınmayacak. ÖSYM tarafından adaylara yapılan duyuruda KPSS sınavına girecek olan adayların 15 dakika kuralına dikkat etmesi gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

3 Temmuz'da başlayacak olan KPSS ortaöğretim başvuruları 19 Temmuz Perşembe günü sona erecek. 9 Eylül'de gerçekleştirilecek olan sınav için adaylar 60 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek.

KPSS LİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

KPSS lisans sınav giriş belgesi ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra alınbilecek.

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 22 Temmuz'da yapılacak 2018-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumuna girecek adayların sınava giriş belgeleri internetten adaylara sunuldu.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Haberin Devamı

Adaylar, 22 Temmuz'da yapılacak 2018-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumuna girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

Duyuruda adayların 2018-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu için saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısı yapıldı.