Gündem ÖABT 2016 sınav sonuçları ve ÖSYM açıklaması!

ÖABT 2016 sınav sonuçları ve ÖSYM açıklaması!

28.08.2016 - 15:04 | Son Güncellenme:

KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı geçen hafta gerçekleşti. Binlerce öğretmen adayı heyecanla KPSS ÖABT sonuçlarını bekliyor? Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? İşte ÖABT hakkında merak edilen detaylar...

ÖABT 2016 sınav sonuçları ve ÖSYM açıklaması

KPSS AÖBT sınavı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Peki sınav ile ilgili ÖSYM ne açıklama yaptı? Binlerce öğretmen adayının beklediği sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşti. 17 farklı branşta gerçekleşen öğretmenlik sınavı sonrasında binlerce öğretmen adayı kesin puanlarının belirleneceği sınav sonuçlarını bekliyor. ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasına göre sonuçların sınav tarihinden sonra 15 güm içinde açıklanacağı belirtildi. Bu bağlamda KPSS ÖABT sonuçları, geçen sene 15 gün içerisinde açıklanmıştı.

KPSS ÖABT 2016 sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı mı? Sorusu adaylar tarafından büyük bir merak ile bekleniyor. ÖSYM sınav sonuçları hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. 17 branşta gerçekleştirilen ve tek oturumda yapılan ÖABT sınavı büyük ilgi gördü. KPSS ÖABT 2016 sınav sonuçları için ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasına göre KPSS ÖABT 2016 sınav sonuçları 15 gün içerisinde açıklanacak.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT 2016 sınav sonuçları ÖSYM son dakika açıklaması

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşti. 17 farklı branşta gerçekleşen öğretmenlik sınavı sonrasında binlerce öğretmen adayı kesin puanlarının belirleneceği sınav sonuçlarını bekliyor. Uzun bir maratonun ardından açıklanması beklenen KPSS ÖABT sonuçları, geçen sene 15 gün içerisinde açıklanmıştı. Bu sene MEB okulların açılışında öğretmen problemi yaşanmaması için sınav sonuçlarının en geç 1 eylül 2016 tarihinde açıklanması bekleniyor. KPSS ÖABT sonuçlarına göre öğretmenlerin branş puanı KPSS puanları ile birleşecek ve kesin sona ulaşacaklar. Bu sınav sonuçlarına göre binlerce öğretmen adayı meslek hayatına merhaba diyecek. ÖSYM'nin, öğretmen atamalarının yapılacak olmasından dolayı, 2016 yılı sınavının 1-2 gün içerisinde adaylara duyurması bekleniyor. KPSS ÖABT sonuçları osym.gov.tr ve ais.osym.gov.tr adresinden adaylara duyurulacaktır.

Yazarlar