Gündem KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyindeki sınav tarihi ve merak edilen her şey!

KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyindeki sınav tarihi ve merak edilen her şey!

22.10.2016 - 15:45 | Son Güncellenme:

Ortaöğretim ve lise düzeyindeki KPSS sınavına az bir zaman kaldı. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim) sınavı ne zaman yapılacağı ve sınav giriş yerleri ne zaman belli olacağı şimdiden merak konusu oldu. İşte 2016 KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyindeki sınav ile ilgili soruların cevapları...

KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyindeki sınav tarihi ve merak edilen her şey

ÖSYM Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans düzeyinde sınav 16 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirildi. KPSS ön lisans düzeyinde soru ve cevaplar ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlandı. KPSS lise/ortaöğretim sınavı 23 Ekim 2016'da yapılacakken ertelenip 20 Kasım'a alınmıştı. Peki KPSS 2016 ortaöğretim düzeyinde sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ve önlisans düzeyinde sınav tarihlerinde değişikliğe gidildi.

ÖSYM'den sınav tarihleri ile ilgili değişikliğe gidildiği belirtilerek,

"22.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ön Lisans Düzeyi),16 Ekim 2016 tarihinde yapılmasına,

23.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi), 20 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir" açıklamasında bulunuldu.

KPSS SAATİNDE DEĞİŞİKLİK

ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

SINAV MERKEZLERİ

ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı sınav merkezlerine ek olarak yeni sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir.

Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adayların, sınava başvurusunu tamamladığı tarih de dikkate alınarak (sınava son başvuru gününde başvuran adaylardan başlamak üzere) belirlenecek bir kısmı, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği yeri saptama yetkisi ÖSYM'ye aittir.

ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Başvurusunu yapan aday, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav merkezi değişikliği yapabilecektir.

ÖSYM, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden adres bilgilerini
kontrol etme hakkını saklı tutar. Yanlış beyanda bulunan adaylar ÖSYM tarafından belirlenecek sınav merkezlerine atanabilecektir Sınava girmek istediği merkezi yazmayan adaylar, ÖSYM tarafından herhangi bir sınav merkezine atanırlar.

Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez. Başvuran aday sayısının 1000'den az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapıp yapmama hakkında ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir.