Eğitim KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih! (ÖSYM duyuru)

KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih! (ÖSYM duyuru)

18.06.2016 - 12:20 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları ÖSYM tarafından ileri bir tarihe ertelendi. KPSS sonuçlarının 9 Haziran tarihinde açıklanacağı biliniyorken son anda kurum tarafından bu tarih diğer aya aktarıldı. Böylelikle KPSS sonuçları 14 Temmuz tarihinde açıklanacak.

KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih (ÖSYM duyuru)

KPSS yani açılımı Kamu Personeli Seçme Sınavı adı verilir. Kamu Personeli Seçme Sınavı kamu kurumlarında görev almak isteyen personelleri belirlemek amacı ile yapılmakta olan bir sınavın genel adıdır ve bu sınav bir çok alanlardan oluşmaktadır. 2016 KPSS sınavı ÖSYM tarafından yapılmıştır. Sınava girmekte olan binlerce memur adayları şimdi ise KPSS sonuçlarını heyecan ile açıklanmasını beklemektedir. ÖSYM internet sayfasından duyuru paylaşarak kamu görevlilerine ilk olarak atanacaklar için yapılacak sınav hakkında genel yönetmenlikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 25 Ocak 2016 Pazartesi günü tarih kararı ile yürürlüğe girmesi ile ÖSYM takvimine göre 9 Haziran 2016 Perşembe olarak yer alan 2016 KPSS lisans sınav sonuç açıklama tarihini 14 Temmuz 2016 Perşembe olarak değiştirmiş ve de sınav takvimindeki sonuç açıklama tarihinin bu yönde güncellendiğine dair açıklama yapmıştır. KPSS sonuçları açıklandıktan sonra memur adayların tercih dönemleri başlayacaktır.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Memur adayları tercih yapar iken dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan bir tanesi KPSS tercih ücretleridir. Bu konu memur adaylar için çok önemli bir durumdur. Yerleştirme ücretlerini yatırmayan memur adayları tercihlerini yapamayacaklardır. ÖSYM bu sene KPSS tercih ücretlerini 15 lira olarak belirlemiştir. KPSS tercih ücretlerini anlaşmalı bankalardan yatırmanız mümkün olacaktır. Bu anlaşmalı bankalar; T.C. ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı, T. Halk Bankası ATM ve İnternet bankacılığı Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuran adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı ve son olarak PTT iş yerleridir. Yerleştirme ücretleri ÖSYM internet adresinde yer almakta olan 'Ödemeler' kısmından kredi kartı ve de banka kartları ile de yatırmalar mümkün olacaktır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise; memur adayların ataması yapılsa da aday istenen belgelere sahip değil ise kurum tarafından atama yapılmamaktadır. İstenilen belgeler ise; sürücü belgesi eğer tercihini de sürücü belgesi aranıyor ise yerleştirme zamanı bitene kadar basılı kimlik olarak gereklidir. Mezuniyet diploması memur adaylarının ilişkili oldukları okullardan mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Muhasebe sertifikası yani memur adaylarının tercih etmiş olduğu bölümde muhasebe belgesi isteniyor ise sizlerde bu belgenin olması gerekir. Eğer tercih etmiş olduğunuz bölümde bilgisayar belgesi isteniyor ise elinizde bu belge yoksa atamanız gerçekleştirilemez. Yabancı dil belgesi tercih ettiğiniz bölümde var ise elinizde bu belge bulunması gerekir. Yazmış olduğumuz gerekli olan belgeler adayların tercih etmiş olduğu bölümlerde isteniyor ise yerleştirmelerin son gününe kadar belgeleri edinmeleri gerekir aksi taktirde atamalar yapılmış dahi olsa iptal edilir. KPSS kontenjanları her sene olduğu gibi 15 Haziran Çarşamba gününe kadar kadro sayıları açıklanmış olur. Belli bir tarihe kadar ÖSYM kadro bildirimleri yapıldığından ötürü DPB de her yıl belirli bir tarihte kontenjanları açıklamaktadır.

Yazarlar