Gündem KPSS ortaöğretim önlisans tercihleri başladı mı?

KPSS ortaöğretim önlisans tercihleri başladı mı?

17.12.2016 - 08:24 | Son Güncellenme:

Milyonlarca KPSS adayı tercihlerin başlamasını bekliyor. 2016 KPSS ortaöğretim önlisans tercih işlemleri ile ilgili ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı. Adaylar tercihlerini internet aracılığı ile yapacak.

KPSS ortaöğretim önlisans tercihleri başladı mı

2016 KPSS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercihler için de geri sayım başladı. KPSS ortaöğretim önlisans adaylarının yapacağı tercih işlemleri için ÖSYM'den açıklama bekleniyor. KPSS tercih kılavuzları henüz yayınlanmadı...

Haberin Devamı

KPSS CEVAP KAĞITLARI ERİŞİME AÇILDI

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavına Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde katılan adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 16 Aralık 2016 tarihinde saat 16.30’dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar, kendi cevap kâğıtlarının görüntüsüne, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

KPSS ORTAÖĞRETİM ÖNLİSANS CEVAP KAĞIDI GÖRÜNTÜLEME

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Adayların bilgisine saygıyla sunulur.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercihler ne zaman yapılacak, sorusu gündeme geldi. Önlisans ve Ortaöğretim sınavına giren KPSS adayları için ÖSYM tercih kılavuzu yayımlayacak. Adaylar tercihlerini kılavuzda yayınlanan bilgiler doğrultusunda yapacak.

KPSS tercih kılavuzunun önümüzdeki günlerde ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyor.

KPSS PUANLARI NASIL HESAPLANIR?

KPSS sınavında 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.